用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 2011-2012聖三一中心幼稚園k1家長
go

2011-2012聖三一中心幼稚園k1家長 [複製鏈接]

有冇家長決定讀聖三一中心幼稚園k1?

0    0    0    0

聖三一收左我仔全日, 不過我住將軍澳, 要搭校車, 但我問左校車方面, 放學之後要等到 5:30 先開車, 返到屋企要成 6點幾, 好似好辛苦咁, 所以我 15/16緊..

原帖由 kiss212 於 11-3-14 13:38 發表
聖三一收左我仔全日, 不過我住將軍澳, 要搭校車, 但我問左校車方面, 放學之後要等到 5:30 先開車, 返到屋企要成 6點幾, 好似好辛苦咁, 所以我 15/16緊..

咁我比你更辛苦, 我住深井, 冇校車到, 校車最遠去到荃灣, 校車去到荃灣, 所以我每日都要去荃灣接送校車, 雖然係辛苦, 但我又覺得ok的, 因為就算佢宜家係荃灣讀緊n1, 坐校車返屋企日日行大運都差不多一小時, 感覺上好遠好耐, 但實際大家的時間都係差不多, 最主要我係想比佢早d習慣下, 如果唔係升上小學, 到時佢懂性就唔鍾意更辛苦~~

好高興認識你, 希望有機會同你小朋友做同學仔啦~~

我阿囡九月都會讀聖三一N班, 不過太細唔放心搭校車, 會家人接送. 現積極幫佢戒片, 希望返學前成功啦.

原帖由 BBCOW2009 於 11-3-18 16:39 發表
我阿囡九月都會讀聖三一N班, 不過太細唔放心搭校車, 會家人接送. 現積極幫佢戒片, 希望返學前成功啦.

咁你要努力d啦, 我囡囡入學前已戒晒, 連夜晚都冇再著片, 慳好多架~~

有女仔(20碼)聖三一中心冬、夏季校服,運動外套,校褸、書包、大袋(放在學校for 被用),平讓

只用了一年,囡囡K1轉了校....,有興趣PM我

你好!
我阿囡都係2011-12入讀K1,但未被聖三一收,只係waiting,已經寫過兩次求位信,因為我真係好like呢間幼稚園,所以插班都願!
請問一吓你哋幾時要交學費or雜費?我想知道大概幾時收錢,等我再send多次求位信出去,希望填上唔要學位嘅人!
many thanks!

原帖由 mademoiselle 於 11-5-25 01:33 發表
你好!
我阿囡都係2011-12入讀K1,但未被聖三一收,只係waiting,已經寫過兩次求位信,因為我真係好like呢間幼稚園,所以插班都願!
請問一吓你哋幾時要交學費or雜費?我想知道大概幾時收錢,等我再send多次求位信出去,希望填上唔要學位 ...

全日制就4/6先註冊, 仲要睇下有冇人放棄學位, 我諗你都要係註冊後再等多一至二個星期啦~~

thanks~~
不過我知機會唔大!

原帖由 susanna_sze 於 11-5-30 14:51 發表

全日制就4/6先註冊, 仲要睇下有冇人放棄學位, 我諗你都要係註冊後再等多一至二個星期啦~~

我個女2011/12會讀k1, 不過最頭痛係仲未戒到片......
好苦惱.......覺得好似唔夠人咁好.......好sad~

原帖由 cissychan123 於 11-7-12 13:35 發表
我個女2011/12會讀k1, 不過最頭痛係仲未戒到片......
好苦惱.......覺得好似唔夠人咁好.......好sad~

慢慢來, 如係屋企都唔好著片啦, 等佢習慣下冇片的時候, 如出街就勤d帶佢去廁所,
歡迎您

我個女都係讀緊聖三一中心 N 班呀 ... 唔知係唔係同學仔呢

原帖由 BBCOW2009 於 11-3-18 16:39 發表
‹ 上一主題|下一主題