用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德信幼稚園
go

德信幼稚園 [複製鏈接]

德信幼稚園

我已見了德信,但我有同事個女讀了德信一年就轉了校,原因是德信太嚴,嚇到她經常不開心不敢發問,令我有D擔心,如果德信收我個仔都唔知應唔應該讀,請問有沒有人可以幫吓我?

Re: 德信幼稚園

I also want to know this kindergarden.... :

醒目開學勳章

我個仔係德信讀K2,佢話德信太嚴,我就唔認同,我唔知你朋友既定義係點,我就未聽家長有此感覺,當然只係一部份,一般家長只會怕課程不太深,如K1,K2冇默書(K3好似有,但唔係好記得)冇考試,只會從上課時侯評估,我自己就幾鍾意佢哋既教學方式,例如佢哋每教一個topic,就會叫d學生帶d相或相關既物件返去,當然冇帶都冇所謂,小朋友見到自己帶既物品有份做教材,學習時會開心D,(係上堂時同學生講,唔係出通告,學校冇手冊嘅,必要既就出通告) 我個仔K1時都成日冇帶,或者遲到教完個topic先同我講,現在到K2,佢已經好記得老師講過既說話,差不多老師每次題過嘅嘢,佢返嚟都會同我講,亦好有心機同好開心去做老師既要求(或備課),我成日都同其他家長傾計,K1,K2,K3都有,都冇聽過話過學生有壓力,校園生活都係開心wor,以上既唔知幫唔幫到你呢??

ic~~ :  Thx!!
And it is a famous kindergarden ??

醒目開學勳章

I think Tak Sun School(primary) is more famous.Because many of kindergarten boys parent  want their boys get a seat at Tak Sun School(PRI).

hi,
我2個細佬年代已讀德信,此校歷吏算悠久。課程吾叫深,好易讀,兩個細佬也順利讀完小學、中學及大學。現在個friend個仔都讀緊k1,聽聞話課程幾free吾多洗應付功課同考試,就要睇下你既要求係咩?各人準則吾同。

cwlbbs

我都見佐德信, 我鍾意佢個校舍多過根德同國際, 亦唔想太早谷小朋友課本知識. 唔知讀完幼稚園後, 升德信小學有沒有分加呢?

德信是否一條龍??幼稚園直升小學.中學??

小學係津貼要等派位,中學係直資向馬鞍山,小學應可直上中學。

醒目開學勳章

有冇分加我唔肯定,最近同一啲K3家長傾過,佢哋話幼稚園上小學應該係太部分都得wor.而小學升中學應該都冇問題,因我大仔都係小學嗰邊讀,開家長會時老師講過,基本上都係收德信小學學生先   

我想知若女兒完成了德信幼稚園課程,但德信小學是男校,咁我女兒可以有咩好的小學可以易d考

wongkaka,
聽講可以去德望, 有冇媽咪回應下?

jc

jc0901,

是否葵涌區那間 ? 是一間好學校 ? 是女校 ?

我朋友個仔派左英華小學
個女就st.mary
love

nine,
您朋友個仔派左英華小學(這是津校), 您朋友住邊區架? 如以誇區方法選校是否機會好底? 因家住TKO呢!

nine12,

st. mary在邊區? 師資及校風好嗎 ?

nine12 寫道:
我朋友個仔派左英華小學
個女就st.mary

i also want to know more about this kindergarten. can you please tell me more? where is 德信幼稚園?are they have k1,k2 & k3?  

It is located at Austin Road, Jorden, Kln.
They have k1, k2 & k3.

‹ 上一主題|下一主題