用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 好擔心, 將近兩歲半仲係講BB話!
樓主: lelemama
go

[聽/語障] 好擔心, 將近兩歲半仲係講BB話! [複製鏈接]

回復 2299 的帖子

哥X比亚XX顾问,你可以上网search下,系海洋中心。搵黄姑娘。搵唔到我再pm电话给你。

可以多一個考慮, 就係認識有上門嘅言語治療服務.

初時, 以為只有外間中心先至有得做, 佢哋要等兩三個月, 如果等資助機構, 又要半年.

依家認識有上門言語服務, 有朋支囝囝同埋老人院中風老友記用過, 唔錯喎! 早前介紹另一位媽媽用, 佢回覆話, 時間配合到, 一個禮拜多就安排到上門, 呢位媽媽都係諗先做評估, 一路排資助機構位, 後來覺得唔錯, 希望keep住訓練, 直至資助果邊有位.

我仔一樣,27個月單字都無幾個。岩岩收出面機構評估,言語及認知等於一歲。岩岩先訓練,我估長期努力,唔好放棄。治療師建議返n班,我打左好多電話,今日終於有人收。加油。大人自己的擔憂同壓力盡量處理好,才可支持小朋友,如治療師話小孩會感覺到你的感受大家都努力

引用:我仔一樣,27個月單字都無幾個。岩岩收出面

原帖由 sochi81 於 13-06-19 發表
我仔一樣,27個月單字都無幾個。岩岩收出面機構評估,言語及認知等於一歲。岩岩先訓練,我估長期努力,唔好 ...
你好,可否介紹我出面邊度機構? 因我仔25個月都只係發到少許單字

引用:可以多一個考慮,+就係認識有上門嘅言語治療

原帖由 alexcmlam 於 13-06-19 發表

初時, 以為只有外間中心先至有得做, 佢哋要等兩三個月,  ...
可否介紹給我?

i need too .... pm me pls ...~ thanx alot

請PM治療師資料給我,謝謝!

女女快兩歲,仲未識單字,不斷哼歌仔。

回復 alexcmlam 的帖子

可否PM我

alexcmlam 發表於 13-6-19 10:12

初時, 以為只有外間中心先至有得做, 佢哋要等兩三個月,  ...
可否pm埋比我...thx

我都想要言語治療師資料,請pm我!我仔仔28個月只講少量單字!

我個仔28個月只得少量單字,請pmST資料給我!

我都想要ST training centre 資料!我仔仔28個月只有少量單字
‹ 上一主題|下一主題