用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道k1取錄名單可上網睇la ....
go

宣道k1取錄名單可上網睇la .... [複製鏈接]

http://www.ktak.edu.hk/main_index.html
   0    0    0    0

http://www.ktak.edu.hk

http://www.ktak.edu.hk
入去:校園通訊

點解我搵唔到(校園通訊)既?

搵到啦!唔該

原來都有3千幾個apply

我上左網睇LU, 係無我小朋友的宣道編號, 那應該是REJECTED了, 因我到星期日止都未收到信。 謝謝!

又咁啱我接見証無寫編號, 打過學校問話要3月7日收不到信至會幫我check, 不過佢話正取生信上周已全部寄出, 咁收唔到都即係無囉! 只可以寄望有waiting la.

回覆 1# V.G 的文章

我接見証& no都唔見埋, 所以check唔到, 宜家都未收到信, 但一直對呢間學校無抱任何希望!

我唔見鬼左 宣道面試時嘅編號...想知結果都唔得...暈S...
仲要到家下都未收到信添架

不被取錄,連宣道都冇埋. in咁多間名牌幼稚園只有兩間收,我對孖B真係咁差咩?

親子童讀樂

有2間名牌幼稚園收你的小朋友已經好好喇.

睇咗啦, 無阿女個no., 剩下協恩了, 雖然都應該係無, 阿女都係要讀村校了!

昨晚上網CHECK過冇, 今早收到信啦...REJECTED, IN 左4間宣幼表現係最好, 但都唔收冇計, 唯有叠埋心水再2揀1取錄左個兩間啦!

回覆 14# garykokk 的文章

我都係昨晚check咗無阿女, 但未收信唔知係reject定waiting, 如果係waiting會再send信, 如果係reject我都係幫阿女3選1, 都係村校, 2間收咗加宜家讀緊學前班的學校!

收到reject信勒! 連waiting既希望都無埋......
我個仔都算係呢間in得最好, 表現積極開心,老師問既都答晒做晒, 只係有DD慢兩三秒至答, 真係有D好奇想知被錄取既小朋友既表現係點既呢? 家長表現又要係點既呢? 點先吸引到老師去考慮既呢? 有無人可以話我知?

阿囝in左4間九龍塘,一間都無心淡,都係讀村校

親子童讀樂

你唔好咁啦, 我in咗10間都係得2間收, 其中一間仲要係york. 我仲灰過你. 去足10間, e家收我嗰間都唔係在九龍塘!
原帖由 kittymickey1688 於 11-2-22 15:11 發表
阿囝in左4間九龍塘,一間都無心淡,都係讀村校

(點先吸引到老師去考慮既呢?有無人可以話我知?)
我可以話你知,但問題是你會信我嗎?
本來對呢個遊戲曾抱有希望的,就算沒有什麼家底、也沒有什麼人事關係都好,一直都深信只要自已的小朋友是叻的話,總會可以成功,但是...原來是實並非如似!
就算我話你知,你又會信嗎?
1. 絕對唔關小朋友的問題事,是家長的問題,你信嗎?
2. 因為你不是專業人士,你信嗎?
3.小朋友叻或醒目都不夠,而是要特別出眾,你信嗎?
兩個字可以形容晒"現實",你接受嗎?

(點先吸引到老師去考慮既呢?)
忘記回答問題添..
答案: 是你家庭月入能夠達到6萬元以上,才會吸引到老師去考慮你的。

你可以唔去相信,但一定要學會接受!
現在才是幼稚園,小學更難行呢?(基本上無錢唔駛行),因為收入絕對是小學收生的考慮因素?(官、津貼除外)
‹ 上一主題|下一主題