用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教香港信義會宏信書院 LA 19-Feb-2011 Year 7 interview 完畢, 幾時有結果? ...
樓主: iristse190
go

LA 19-Feb-2011 Year 7 interview 完畢, 幾時有結果? [複製鏈接]

原帖由 kamtsk 於 11-3-25 11:06 發表
嘩! $800? 好彩我地只係比$500, 可以籌得快啲!

點解可以俾少 $300 咁好o既?

我想問下 mac book 要 8 千幾蚊算唔算貴呀?

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

原帖由 WW 於 11-3-25 13:29 發表

hay,, 佢年紀少麻, 咪比少 d law.....................佢果仔呀

原帖由 WW 於 11-3-25 13:29 發表

mac book 公價都要呀,  但佢地之前同我講要 $16000 幾喎, 連licence 呀, knick nik 框 la 呀咁, 唔知邊個數先 arm 呢 ?

醒目開學勳章

原帖由 bananalemon 於 11-3-25 13:57 發表

mac book 公價都要呀,  但佢地之前同我講要 $16000 幾喎, 連licence 呀, knick nik 框 la 呀咁, 唔知邊個數先 arm 呢 ?

嘩 ! 好貴呀 !   又唔見一筆啦 ...

原帖由 LWLM0804 於 11-3-25 14:53 發表

嘩 ! 好貴呀 !   又唔見一筆啦 ...

唔......又要籌

I asked teacher that the Macbook around 9xxx HKD, include the licence.

醒目開學勳章

咁Macbook是否留在學校用 or 每天都要帶回家中做功課用呢 ?

回覆 1# LWLM0804 的文章

the lady in LA said macbook actually is like their textbooks, so need to bring back school/home daily.

原帖由 bee 於 11-3-26 10:52 發表
the lady in LA said macbook actually is like their textbooks, so need to bring back school/home daily.

唔.......照道理呢部 mac book 係用 6 年, 咁都應該照番道理, 分 6 年 付款咁先咁邏輯

很高興聽到宏信的副校要往英國招聘人材, 希望他們事事順利, 一路順風

也很高興這裡的家長事事關心, 亙相幫忙, 加油呀 !!(但都仲係得 4個, 唔通 1 人讀一班 ??)

哈哈! 係呀, 我個腦仲細呀!!!

一部MacBook用6年, 好難喇! 又要upgrade, 3年換一部就差唔多! (連阿媽都要upgrade, 如果唔係同啲仔女溝通唔到呀!) 你睇iphone 同ipad出得幾密就知啦! 快快快, 大家快啲籌錢啦! 不過錢又帶唔到上天堂, 又係睇開啲啦!

原帖由 bananalemon 於 11-3-25 13:54 發表

hay,, 佢年紀少麻, 咪比少 d law.....................佢果仔呀

我女兒現在小學的"電子書包"計劃, 她也用了三年啦, 她的技巧 確實進歩了不少........雖然是貴些,但也値得~~

我地小學可分兩期俾錢, 無咁hurt~~

唔知LA可否做到呢??

回覆 4# bananalemon 的文章

可以分六期又唔錯喎, 冇咁傷呀.  財爺派錢要全部俾晒宏信

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai
‹ 上一主題|下一主題