用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 有沒有是大坑真光waiting list的最後被取錄?請分享 ...
go

有沒有是大坑真光waiting list的最後被取錄?請分享 [複製鏈接]

一直十分心儀大坑真光,可惜只收到waiting list ,而且要到8月分才知最後結果。請問有沒有小朋友曾是waiting list而最後被取錄的?知不知道waiting list的比率有多少?可否分享下?

2    0    0    0

去年在6月上旬開始,你可以上bk留意如果知道學校開始call waiting你就致電問到你小朋友末,老師會話你知今次waiting有沒有機會的,因為waiting都有分幾批小朋友的,祝你好運!
原帖由 Pphoebe 於 11-2-20 00:10 發表
一直十分心儀大坑真光,可惜只收到waiting list ,而且要到8分才知最後結果。請問有沒有小朋友曾是waiting list而最後被取錄的?知不知道waiting list的比率有多少?可否分享下? ...

醒目開學勳章 王國長老

幾年前我女都係waitlist, 打去office問佢叫我寫信, 我就寫啦, 好快已經有位, 係下午, 咁我又繼續寫睇下有無機會轉上午啦, 結果都轉到
有志者事竟成, 加油!
原帖由 Pphoebe 於 11-2-20 12:10 AM 發表
一直十分心儀大坑真光,可惜只收到waiting list ,而且要到8分才知最後結果。請問有沒有小朋友曾是waiting list而最後被取錄的?知不知道waiting list的比率有多少?可否分享下? ...

多謝樓上兩位的提示和鼓勵。我會再加油!

原帖由 Charlotte_mom 於 11-2-20 19:30 發表
幾年前我女都係waitlist, 打去office問佢叫我寫信, 我就寫啦, 好快已經有位, 係下午, 咁我又繼續寫睇下有無機會轉上午啦, 結果都轉到
有志者事竟成, 加油!
...

我之前已寫過了, 請問現在還要再寫嗎?

你是6 月打去問才出信, 跟住好快就有位? 跟住再寫信轉上午, 跟住好快又有好消息嗎?

如果係咁, 開心c我囉

del-----------

笑一笑世界更美妙

應該快有消息,你可以打去學校問

回覆 10# mimi911 的文章

May i know is anyone who are on waiting list receive a call from school?

I called the school but the teacher said all parents registered for offer.....no vacancy at this moment....
‹ 上一主題|下一主題