用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有冇人用過seven書包???
go

有冇人用過seven書包??? [複製鏈接]

我仔上年一年班開學,我在海港城有反斗城果層其中一間童裝店買了一個seven給亞仔,因我是在八月中度才去買,果時都係得返一個款,$990一個,我見又冇得簡其他,又見網上D評語幾好,是旦啦,點知買返屋企就開始有D後悔,因為個仔孭起上來好大個,我個仔都算係高大,但係都孭到好唔稱身,不過我都照俾佢用下先,開學冇耐,要帶正常份量書本,我自己大人幫佢孭都覺得好重,因為個書包好深,D書聚晒落底,搞到好重,同埋佢冇拉鏈而係用索帶,我仔又用到論論盡盡,最後用左兩三個月度,班主任都開聲叫我買過個書包俾佢用,因為見佢孭到駝晒背,放學拾書包又論盡,最後我都買過第二個書包,係爬書用的書包,間數多,又有胸帶扣,又有腰帶扣,裝同等份量的書,爬山書包起碼輕過個seven三份一重量,價錢係seven既一半,如果俾我再簡,我一定唔會買seven書包!

回覆 16# karen55407 的文章

咁你囡囡真係好高大喎,因為我仔都130高,但都覺好唔稱身,有時放學我幫佢孭,我覺得好似我孭仲稱身:;pppp:

雖然個爬山背囊原意唔係俾人當書包用,但一樣有護脊,條孭帶又有厚墊,功能上同D護脊書包冇分別,我帶埋書去試,我仔試孭時都覺得舒服過個seven好多,我自己睇都覺得比孭個seven稱身,到而家個爬山書包仲用緊,仲好新淨,我諗個seven真係要等佢高年班先用到。

我仔130高,70磅,但都真係孭不起個seven,

個爬山袋既牌子叫"vaude",我不知是否熱門的牌子,
我是在西田裏買的,
而我印象中我仔果個
冇分大人或細路,不過好似是
有分大細size的,
其實我不是說seven書包不好,
不過是我仔孭起上來不稱身,
佢亦孭得辛苦,
我自己都好赤,個書包又貴,
孭得果三兩個月,
我原意係想貴買平用,