用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 幼聯英詩朗誦訓練班
go

幼聯英詩朗誦訓練班 [複製鏈接]

我個女讀緊K1,比較怕醜,想同佢鍊大胆D,我見到幼聯有個course幾好,唔知幼聯D course 水平如何,教師師資好唔好?
   1    0    0    0

去幼聯website 去

http://www.hkceces.org/c_courses.php3

但佢地得星期六/星期四有開, 打左去問,係native English speaker 教!

成個course係8堂-会員$1600-1堂係$200 --1堂!但係朗誦訓練班我係出面揾過,差不多要1堂$300.....佢地話D老師唔係普通教phonic/oral 個D老師,好多係專門trained 學生去朗誦節,佢地知評判点打分,如聲線,咬字,眼神交流...

但係我個女最大問题係單對單佢係大大聲,見到人就蚊咁細聲, 我地係有一個Native English speaker老師每星期日上門教英文,佢要克服面對人群個仲stage fear, one on one 係可以提高佢speech skill, 但係朗誦最困難係面對群眾,所以小组有小組好處,您建議都係一個方法!

我個仔都係甘. one on one 表現好好,private tutor 有讚無彈, 但係一班人既時候,直情好似隱形甘.
唔知呢個course d Net 係咪有方法去教 D 怕羞小朋友?

原帖由 bellbellbear 於 11-2-18 22:54 發表
但係我個女最大問题係單對單佢係大大聲,見到人就蚊咁細聲, 我地係有一個Native English speaker老師每星期日上門教英文,佢要克服面對人群個仲stage fear, one on one 係可以提高佢speech skill, 但係朗誦最困難係面 ...

您有冇join ? 我報星期四K1組!

我住香港區,hunghom好似有D遠。你可否上完第一堂報吓料,我再研究吓。謝謝。

我都係住香港區,唔知有無近d的朗誦訓練班?

原帖由 meipo28 於 11-2-22 15:55 發表
我住香港區,hunghom好似有D遠。你可否上完第一堂報吓料,我再研究吓。謝謝。

CWB Little Dynamite 應該有,我有朋友個仔上緊普通話朗誦訓練班. 佢仔仔係好有表演慾,上咩都OK. 但係我個係怕羞仔,所以可能未必適合.而且一次過要俾哂成個course 既$$(好似2400),無trial class,如果上左兩堂佢唔肯上,就無哂D$$$.所以我無報到.

原帖由 fatduckbb 於 11-2-24 15:53 發表
我都係住香港區,唔知有無近d的朗誦訓練班?

醒目開學勳章

原帖由 bellbellbear 於 11-2-18 21:17 發表
成個course係8堂-会員$1600-1堂係$200 --1堂!但係朗誦訓練班我係出面揾過,差不多要1堂$300.....佢地話D老師唔係普通教phonic/oral 個D老師,好多係專門trained 學生去朗誦節,佢地知評判点打分,如聲線,咬字,眼神交流.. ...

其實就算老師有教咁多野, 咁細個小朋友聽唔聽得明係一個問題,反而呢d造比個家長聽. 每次上完堂等家長再返屋企change個小朋友更好,佢一小時$300, 仲要4-6人,真係 請個私人上門一對一咁教都唔洗咁貴啦

醒目開學勳章

原帖由 meipo28 於 11-2-21 14:37 發表
我個仔都係甘. one on one 表現好好,private tutor 有讚無彈, 但係一班人既時候,直情好似隱形甘.
唔知呢個course d Net 係咪有方法去教 D 怕羞小朋友?

我朋友個仔仔跟開個老師學朗誦,拎過幾次獎
如果聽你咁講,老師話過呢種小朋友係缺乏比人讚,
而且,好少同親戚一齊, 如果有時間可以的話,可以叫小朋友多d讀下story book比自己聽,聽完當然要讚多d,再講下次要佢講一次比婆婆果d,朋友仔聽好無, 慢慢一步步黎,就唔會再咁怕醜
‹ 上一主題|下一主題