用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學小提琴問題: 關於 vibrato 和 violin bow
go

學小提琴問題: 關於 vibrato 和 violin bow

小朋友(beginner) 和大人(beginner), 一般大約學幾耐至可以做得到 vibrato?

一支似樣嘅 violin bow 有幾重要?

原帖由 jellomama 於 11-2-16 15:38 發表
小朋友(beginner) 和大人(beginner), 一般大約學幾耐至可以做得到 vibrato?

一支似樣嘅 violin bow 有幾重要?

我估因人而異吧?我仔學極都唔識,大佢少少的7歲半同學仔一學就識了。你點解會問呢個問題?

因為:
小朋友 - 我期待我個女幾時做得到
大人 - 係我自己, 因為我想像唔到自己做到 vibrato
原帖由 lillymarie 於 11-2-16 19:15 發表

我估因人而異吧?我仔學極都唔識,大佢少少的7歲半同學仔一學就識了。你點解會問呢個問題?

原帖由 jellomama 於 11-2-16 20:08 發表
因為:
小朋友 - 我期待我個女幾時做得到
大人 - 係我自己, 因為我想像唔到自己做到 vibrato

icic
youtube度有好多教vibrato的方法, 相信好多人都遇到多少困難.
你有興趣去呢個網站度望下, 我覺得佢講野都好中肯.
http://www.toddehle.com/