用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 日日去信箱收信,真係折磨~~
go

日日去信箱收信,真係折磨~~ [複製鏈接]

自行一封面試信都未收到,直資又無回音..唉...點解政府要咁玩我地D家長??有無人已經註左冊直資,坐係度笑呵呵架??
   0    0    0    0

自行唔係多數3月int咩?應該2月中才收信播!relax,唔好甘心急;直資就應該好多已經開始int了!多數直資最遲在3月中知結果卦!

原帖由 ydoris 於 11-2-10 13:35 發表
自行一封面試信都未收到,直資又無回音..唉...點解政府要咁玩我地D家長??有無人已經註左冊直資,坐係度笑呵呵架??

簽名被屏蔽

我今日收到津校的面試信, 好開心呀!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Agree!

quote]原帖由 Amandakok 於 11-2-10 14:25 發表

我都好明白你既感受
我都啱啱經歷完日日睇住個鐘
一等夠鐘就立即去睇信既日子
有時見到冇信仲會問保安姨姨郵差到左未
真係好辛苦 [/quote]

恭喜你 邊間呀?我諗自行階段哩個時間應該好多中學開始發信通知面試了,據我所知,官/津中會在3月開始面試學生.

原帖由 Crabtree 於 11-2-10 16:56 發表

我係深水埗區, 男英中, 2月尾面試.  另一間要三月頭才收信.  希望各住等待的媽咪, 陸續有好消息.

原帖由 Sherryko9 於 11-2-11 10:14 AM 發表
恭喜你 邊間呀?我諗自行階段哩個時間應該好多中學開始發信通知面試了,據我所知,官/津中會在3月開始面試學生.
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

深水埗區, 男英中,是否長天? 聽聞只見100位學生

Totally understand your feeling as last year, I go through the same process.  There is not anything you can do except hoping for good luck.  Even after the 1st round interview, you don't know the result until July, it is a long time of torture.

Wish you good luck.

yes!  但報名表無寫只見一百名喎, 但大角咀的聖芳濟則寫明只見全港頭一百名的, 所以我諗呢間"凍過水".

原帖由 D.Fish 於 11-2-11 11:47 PM 發表
深水埗區, 男英中,是否長天? 聽聞只見100位學生

原帖由 Crabtree 於 11-2-12 18:57 發表
yes!  但報名表無寫只見一百名喎, 但大角咀的聖芳濟則寫明只見全港頭一百名的, 所以我諗呢間"凍過水".

我朋友打去問過,學校話大約見100名學生

好彩我揀個兩間係個個都有得in..:)
不過依然等緊直資啲信law..  :(

回覆 14# coolkid 的文章

我都等緊, 今星期六會見一間, 但另一間就未有消息, 面試日期係2-4-2011, 唔知幾時會收信通知呢?

日日去信箱收信,真係折磨<<有同感,日日會望一望信箱,但就仲未收到信....

原帖由 Crabtree 於 11-2-10 16:56 發表

恭喜哂!^^請問可否話我知收到邊間學校面試信呀??:)

回復 1# kilykilyk 的帖子

Pls check pm.

cymama98, have a pm for you.  Pls check.
Hope you could help me.
Thanks.

原帖由 cymama98 於 11-2-12 13:56 發表

Totally understand your feeling as last year, I go through the same process.  There is not anything you can do except hoping for good luck.  Even after the 1st round interview, you don't know the re ...
‹ 上一主題|下一主題