用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 家有自閉傾向的小朋友......
go

家有自閉傾向的小朋友...... [複製鏈接]

家有自閉傾向的小朋友......

我家有一個,如果你家都有,大家可以走埋一齊傾傾呀!

AgnesNg -- 浩賢 -- --
stellacl -- Harris -- --
mrsphcheung -- Yiuyiu -- --
Mrs cheng -- Hon Yiu -- --
Kmwun -- 俊希 -- 06/1999 -- 09/2005升小一
chanchanboy -- 01/2000 --
markojacey --  MARKO -- 07/2000 -- (讀緊 S 位)
Hei Marie --俊熙--- 01/2002 ---N1 (I 位)
承承媽媽 -- 承承 -- 04/2002 -- n1(正常位)
janet7903 -- 卓卓 -- 05/2002 -- n1(讀緊普通幼兒園)
Chr336 -- 04/2002 -- 還沒有返學
Justin2002 -- Justin (舜舜) - (讀緊普通幼兒園, 五月才開始)
chungchungma -- chungchung -- 11/2002 -- 讀緊普通幼兒園N1, waiting for I 位
siubchuma -- Anthony -- 01/2003 -- 8月開始I 位
bbwailun -- wailun--01/2003-N1讀緊普通幼兒園
ADA--YC--01/2003--現讀普通私人幼兒園,欲轉資助普通幼兒園-N1
siue--MingMing--07/2003--9月返普通幼兒園pre-nursery
My Lovest Group-- Il Divo
         Urs--Sebastien--Carlos--David

Re: 家有自閉傾向的小朋友......

承承媽媽

俊希都係有自閉傾向,而家在普通幼稚園讀K3.我近來睇緊"與光同行",稔緊送一套俾學校,等多d人了解多d自閉嘅小朋友.

有心得可以分享一下!
每個小孩都是上帝用來提醒我們,這世間還有希望。——泰戈爾

承承媽媽,

我又加入, 請加我以下資料
浩賢 (5歲) N4

kmwun,
我上個星期日都買o左, 好正!

簽名被屏蔽

My son, Yiuyiu, is 4 years and 8 months old & studies N3 in a CCC.    :
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

記得今年年頭我有朋友好慎重的同我講,話我個仔唔肯望人,同埋因為我個朋友的外甥女是自閉兒童,在有比較下佢覺得我個仔d眼神很似,於是勸我留意他和帶他去健康院check.當時我覺得未必係啩!咁於是打算等到四月我個仔足兩歲我才帶他去健康院啦!到差不多四月時我有個朋友call我,話比我知佢個女(大我個仔約半年)做咗評估之後話有自閉傾向,我當時即刻打個突,因為我個仔同佢個女d行為好似,所以我都開始擔心承承都係.到四月去健康院時,姑娘話我個仔識講a-z,apple,所以問題應該不大,當時都稍為安心.但一直以來我個仔都唔肯俾人拖佢隻手行,一係抱,一係佢自己走咗去,所以有時我嚮商場追仔時成個癲婆咁!(最慘係我個仔走得好快,你越追佢越走得快!)又成日自己自轉(不過佢會暈o既......),又好固執,著鞋一定要著右腳先,同佢著左腳先佢會踢開你,甚至著咗都除番,又叫唔停,全職湊佢全日真係慘過番工!   
後來到了今年八月,因為佢個鼻發炎所以同佢去睇一個好熟的醫生,同醫生傾開我個仔唔肯講嘢的事,當時醫生同我講話佢不是聽覺問題,只是他不想理睬你罷了.我就告訴他我怕他有自閉傾向,於是醫生就答我一句:佢係有呀!我當時見醫生咁講,我即刻叫佢寫轉介信俾我去幫佢排政府的評估中心約評估.
我記得到第二日我打電話去評估中心排期見姑娘時,心裡真的很難過,我覺得自己完全好像不知道該如何去教導他......    後來我還打了通電話告訴我兒子幼兒園的園長他的情況,園長才告訴我她也覺得他是有自閉傾向.之後承承開學後我和他學校的園長保持聯絡,甚至我曾經想報的感覺統合她也給了我很有用的意見.
到了九月中承承排到了做評估(當時他29個月),評了我個仔有自閉傾向,語言理解力得15個月,語言表達能力得12個月,幸而智齡就貼近他的歲數.

得知承承有自閉傾向,一直自覺識教仔的我完全好像乜都唔識,但希望透過這裡,使我們家有自閉傾向小朋友的家長可以互相支持和鼓勵.

Dear承承媽媽,

My son, Ben, is 16 years old, Secondary 3, I have gone through a difficult time in these years.  By reading all these scripts in this forum you know that you are not the only one.  With our love and care our children will progress, though with great efforts.  Never give up!

Have you ever thought of sending your child to music therapy class? I know many 自閉傾向 children have the talent that normal children don't have, such as music. You can check the following page to have more information:
http://www.musictherapy.com.hk/index.htm

思佳媽咪,
多謝你的鼓勵.

由 承承媽媽 於 2004-11-25 00:40:43

承承媽媽 -- 承承 -- 31個月 --n1
Kmwun -- 俊希 -- k3
AgnesNg -- 浩賢 -- 5歲 -- N4
stellacl -- Harris -- 5歲8個月 -- N4
mrsphcheung -- Yiuyiu -- 4 y 8 m -- N3 in a CCC
Mrs cheng --Hon Yiu -- 3 y1 m -- K1 in Int'l Kinder

I have a son also 有自閉傾向 (he is 4years and 5months) , and he is study at THE SPASTICS ASSOCIATION OF HONG KONG.
At the beginning, I was very sad to know that, after that he study at that school. I had known that he can train by the teacher and with my family, and I'm very happy to see his improvement . So, I want to say that we need 互相支持和鼓勵.
Hope we can do it.

"互相支持和鼓勵" is a stimulant to all of us here.  To raise an autistic child is a test of endurance and perseverance.  I learn from some parents with older a-children that they have very good parent-child relationship --- the greatest reward to every parent.
我們怕孩子的人生路途滿佈荊棘,與其為孩子在路上舖一層地毯,不如在孩子的腳上穿上一雙鞋。

Hi Mrs Cheung,

I'm Mrs Cheng.  I'll take my son to Pang's Music Therapy Centre for consultation tommorrow.  Has you son tried music therapy?  Anyone can give me comments on this kind of therapy.  

kawai 寫道:
由 承承媽媽 於 2004-11-25 00:40:43

承承媽媽 -- 承承 -- 31個月 --n1
Kmwun -- 俊希 -- k3
AgnesNg -- 浩賢 -- 5歲 -- N4
stellacl -- Harris -- 5歲8個月 -- N4
mrsphcheung -- Yiuyiu -- 4 y 8 m -- N3 in a CCC
Mrs cheng --Hon Yiu -- 3 y1 m -- K1 in Int'l Kinder
Hei Marie -- Chun Hei -- 2 yr 10 m - N1 with "I" seat

Nice to talk to you all!  Its good to share here!
Chun Hei assessed as autistic feature when he was 2 yr 3 mth by govt.  

My son talk a bit now with response and started to have eye contact by 2 years when he started nursery.  But very active and no good attention power.  

承承媽媽,  are you living close to your son's nursery?  May be we live close together.  I live in Chun Man court / Homantin!!   

HeiMarie,
我住在鑽石山,而阿仔在土瓜灣返學,於是乎佢要搭校車呀!   

Dear kawai,
I have not tried music therapy so far due to tight daily schedule.  My son enjoys listening music and all kinds of physical activities.  Our children will definitely benefit from more stimulation and exposure.

stellacl

Harris讀緊N4九月都升小學,進度點呀?俊希首輪自行分配唔得,報左間私校又備取,唯有等第二輪幸運大抽獎,不過我覺得較適合俊希間小學係誇區嘅,都係打定輸數.不過幼稚園校長應承幫俊希寫信,抽唔到就去求吓情.

Kuwun,
你幫阿仔報邊間呀?

想問吓d小朋友大d的媽咪,
你地點樣幫你地個小朋友戒片o架?我個仔依家都仲未識表示要去大小便,有時食完飯我抱佢去廁所坐間中都會得,但係最慘小便有時想同佢去佢又唔痾,轉吓頭佢又賴咗 :evil:  :evil: ,所以依家2歲半都未戒片...... :-|  :-|  :-| 有無經驗可以分享吓?

另外尋日我去湊仔放學時搵佢個園長查詢個'louis program'的事,講開阿仔的情況,園長有讚無彈,話佢好聽話,又好合作,d物件又會排得很整齊,又識排隊,但係我當時嘅反應係:      點解阿仔嚮屋企唔係咁o架!    成日摷晒d玩具出嚟唔執,我執咗佢又再摷過,出街又唔肯拖住行,一係自己走咗去,一係就要抱,唔通佢地咁細都識做雙面人?!     :idea:

承承媽媽

我住荃灣,津校就報左天時石鍾山紀念小學,o係海濱花園,間學校之前都有參加融合教育.私校就報左神召第一小學,位置o係旺角.比較新同細,但我鍾意佢小班,一班只有約12人.

另外俊希而家在協康砵蘭街中心上緊小一適應班,上十個月有十八堂.返左之後覺得仔仔返學有進步,希望真係幫到佢啦!
‹ 上一主題|下一主題