用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 2011年K1的媽咪,入黎傾下
樓主: winwinchu
go

2011年K1的媽咪,入黎傾下 [複製鏈接]

醒目開學勳章

哦,原來係咁,咁平時得閒行街望吓先,唔該哂蕭呀姨~~
原帖由 silvia_ng 於 12-6-2011 00:22 發表

路人甲答咀先...
毛巾, 毛巾盒, 杯(有蓋)要自己買。唔洗食物盒, 除非你小朋友學野, 自己帶SNACKS啦。
咁細個未必要個人貼紙, 反而姓名LABEL就最好整D, 一餅可以用埋小學架! XD
整好之後, 縫哂落D衫褲鞋度(鞋都要呀 ...

唔該哂你呀,eggegg08~

蕭呀姨:
咁係唔係姐係啲名貼係只要有小朋友中英交姓名就ok,不需要有班別架?

原帖由 silvia_ng 於 11-6-12 00:22 發表

路人甲答咀先...
毛巾, 毛巾盒, 杯(有蓋)要自己買。唔洗食物盒, 除非你小朋友學野, 自己帶SNACKS啦。
咁細個未必要個人貼紙, 反而姓名LABEL就最好整D, 一餅可以用埋小學架! XD
整好之後, 縫哂落D衫褲鞋度(鞋都要呀 ...

29/6 2011-2012 New Students Briefing (1st) (6:30pm)

29/6 2011-2012 New Students Briefing (1st) (6:30pm)

just check on TT website and it said

is this relate to us??

Hey, see the pic your son studies in Cannan, my son also studies in Whamapo Cannan, now

原帖由 venus_mama08 於 11-6-11 14:50 發表
各位媽咪,仲有2個半月就開學,唔知有D咩要準備定呢?
要唔要帶毛巾,杯同食物盒呢? 定係學校會提供呢?
是否8月30日才知讀咩班呢?咁未要8月31日先可整姓名貼紙?? ...

原帖由 bibikids119 於 11-6-13 14:33 發表
唔該哂你呀,eggegg08~

蕭呀姨:
咁係唔係姐係啲名貼係只要有小朋友中英交姓名就ok,不需要有班別架?

拿拿...你order d 名字織嘜, 中英文名就得, 下面有少少位, 自己手寫班級囉, 不過每年自己換一次啦!
我就好lazy, 唔寫班別, 亦好彩兩個小朋友冇同人撞名。而家呀仔上左小學兩年, 我用黎縫佢d校服, 筆袋, 仲有left over呀!
http://label-bee.com/namewoven.html

btw, 如果要order姓名貼紙, 可以order少少, 但小學用既機會會多好多囉。

小學我會order大既(貼書用), 細既(貼文具)。
http://www.facebook.com/label.compuzone
(呢間有好多update既公仔...呵呵)

我都係用呢間架,我仔仔而家N班,我都訂了織嘜及普通貼紙,有中英文名,咁我之係唔駛再買喇...hehe
我之前買了好多呀!

原帖由 silvia_ng 於 11-6-13 15:52 發表

拿拿...你order d 名字織嘜, 中英文名就得, 下面有少少位, 自己手寫班級囉, 不過每年自己換一次啦!
我就好lazy, 唔寫班別, 亦好彩兩個小朋友冇同人撞名。而家呀仔上左小學兩年, 我用黎縫佢d校服, 筆袋, 仲有left o ...

我都係在label bee 訂織嘜,quality好好。

醒目開學勳章

回復 44# Ennael 的帖子

咁arm都係Cannan同學仔呀,我地係Laguna City分校,唔知遲D係TT會不會同班呢?Yeah~

原帖由 silvia_ng 於 11-6-13 15:52 發表

我就好lazy, 唔寫班別, 亦好彩兩個小朋友冇同人撞名。而家呀仔上左小學兩年, 我用黎縫佢d校服, 筆袋, 仲有left o ...

請問織嘜縫在什麼位置呀, 衫就衣領後, 鞋呢, 要縫在什麼位置呀

又會咁啱的.......我都係label bee ...

原帖由 lovelinda 於 11-6-15 16:48 發表
又會咁啱的.......我都係label bee ...

Hi Lovelinda, 你小朋友是否都是主流?我的是0806,nice to meet u.

原帖由 luckpig 於 11-6-14 23:17 發表

請問織嘜縫在什麼位置呀, 衫就衣領後, 鞋呢, 要縫在什麼位置呀

衫我唔係縫衣領呀, 因為我怕小朋友痕。我縫左係衫腳呢。而鞋就縫係條脷度囉。仲有毛巾仔都要縫。

回復 5# venus_mama08 的帖子

我囡囡而家都喺麗港城讀書, 你都住附近? 咁第日小朋友有機會一齊坐校車~~~

醒目開學勳章

i live in yau tong, u? thats good if they can take the school bus together. Keep in touch~~

原帖由 louiseter 於 15-6-2011 22:37 發表
我囡囡而家都喺麗港城讀書, 你都住附近? 咁第日小朋友有機會一齊坐校車~~~

回復 1# venus_mama08 的帖子

I live in Lam Tin!

醒目開學勳章

如我冇記錯,妳女女應該讀靈糧堂,因之前考N1已同妳傾過,嘻嘻~~
原帖由 louiseter 於 16-6-2011 22:37 發表
I live in Lam Tin!

提提大家..... 影左校服相未呀~~
記得寄返學校呀~

記得呀,今個週末去影!

原帖由 winky.mok 於 11-6-17 09:42 發表
提提大家..... 影左校服相未呀~~
記得寄返學校呀~

我想問頭嗰幾日有無得陪架????
‹ 上一主題|下一主題