用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 筲箕灣官立小學大家點看?
go

筲箕灣官立小學大家點看? [複製鏈接]

筲箕灣官立小學大家點看?
我都幾吾like 仔仔間學校,有人介紹我去筲箕灣官立小學,但有人說筲箕灣官立小學吾好!個女讀了十幾日都3-4個同學走?所以好煩?
   0    0    0    0

原帖由 TSEHANG 於 11-1-24 15:21 發表
筲箕灣官立小學大家點看?
我都幾吾like 仔仔間學校,有人介紹我去筲箕灣官立小學,但有人說筲箕灣官立小學吾好!個女讀了十幾日都3-4個同學走?所以好煩? ...

冇眼睇...

好唔好就唔知.

但知有班二年級, 得20人一班!
連25人一班都唔滿!!

我在skw長大的, 但一定不會簡這間

My friend runs a tutorial centre at Sai wan ho for more than ten years.   She told me that the academic level of this school is pity low and many kids are from mainland China, esp. those with very old daddy from HK and young mom from mainland china........

回覆 1# TSEHANG 的文章

TSEHANG:
你好呀~無記錯你仔仔應該係讀明德的,
如記錯,可否告知你仔仔係讀邊間學校呢?
請問你介唔介意講下點解唔LIKE呢間學校呢?
因為我都剛為小女填統一派位表,
明德係我第三志願....
至於筲官小學,
本人係參觀時已經唔喜歡呢間學校,
因為係開放日,老師的表現比我的感覺係,
愛理不理,總之遊戲的規則已講你聽,
你照住玩就得喇. 小朋友慢d都表現出唔耐煩的樣.

THX!
‹ 上一主題|下一主題