用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 華夏杯是不是所有參加的小朋友都有獎的? ...
樓主: spyplay
go

華夏杯是不是所有參加的小朋友都有獎的? [複製鏈接]

係wo, 我都唔知點解, 在網上找不到資料. 我估可能學校係奧數協會的會員,  提早有資料吧. 好像港澳杯一樣, 個網好快就截止.

醒目開學勳章

原帖由 angelmumy 於 11-1-31 09:53 發表
係wo, 我都唔知點解, 在網上找不到資料. 我估可能學校係奧數協會的會員,  提早有資料吧. 好像港澳杯一樣, 個網好快就截止.

angelmumy

好多謝你讓我知道有這個比賽, 我之前錯過了港澳盃,現在我會多D留意下個網頁睇下幾時公開報名。

回復 1# kittylam 的帖子

Please check PM.

回復 1# angelmumy 的帖子

PM 唔到, 呢度唔可以留電話:;pppp:

回復 14# angel333 的帖子

Hi all,

請問有冇人知道華夏盃的獎狀是寄去學校定寄去屋企呢?
謝謝!
我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!

如果經學校報就寄/交學校, 自己報當然寄去屋企la.

原帖由 foster_ma 於 11-2-6 00:51 發表
Hi all,

請問有冇人知道華夏盃的獎狀是寄去學校定寄去屋企呢?
謝謝!

回復 1# cyiuch 的帖子

cyiuch,

唔該晒!

原帖由 cyiuch 於 11-2-13 00:04 發表
如果經學校報就寄/交學校, 自己報當然寄去屋企la.
我個囝7歲了,佢個妹都5歲啦!

2011年第七屆“亞洲杯”奥數之星創新思維初賽(香港賽區)已經接受報名了。報名費用港幣80元截止日期3月3日。但報名表卻說截止日期為2月25日!如有疑問,可致電3970 1869查詢。

http://www.21hx.net/21hx_html/AoShu/2011亚洲杯/2011yzbcszchk.html

or

http://www.21hx.net/21hx_html/AoShu/2011%E4%BA%9A%E6%B4%B2%E6%9D%AF/2011yzbcszchk.html

thomas_dad

醒目開學勳章

thomas_dad
謝謝分享!
好奇怪我print出黎個報名表格分開兩張紙,上半部在第一張紙,下半部在第二張,未填過咁奇怪的報名表。

網上的表格不知怎列印,所以我便致電叫他們把表格電郵給我,幾經努力下,終於把它弄成為一張過的表格。

回電的老師並推薦我參加賽前培圳班,但我很快便婉拒了。反而它的上屆試題$40元不算貴,我會買給小兒預先了解一下範圍。

有興趣要報名表格可pm我留電郵地址。另外,我會嘗試在星期天買到上屆關於小二的試題後把試題貼出來,讓參加小二比賽的小朋友一起參考吧!

thomas_dad

原帖由 kittylam 於 11-2-21 08:03 發表
thomas_dad
謝謝分享!
好奇怪我print出黎個報名表格分開兩張紙,上半部在第一張紙,下半部在第二張,未填過咁奇怪的報名表。

醒目開學勳章

原帖由 thomas_dad 於 11-2-22 11:34 發表
網上的表格不知怎列印,所以我便致電叫他們把表格電郵給我,幾經努力下,終於把它弄成為一張過的表格。

回電的老師並推薦我參加賽前培圳班,但我很快便婉拒了。反而它的上屆試題$40元不算貴,我會買給小兒預先了解一下範圍。
...

Thomas_dad
好感激你的幫忙!但我昨天已經把怪怪的報名表格寄出了。

期待你的試題分享!

[email protected]

application form sent, please check email.

thomas_dad

多謝你的資料, 上去佢個網有張表格, 咁我就 copy and paste 成一張過, 我諗都ok la, 我會寄去.  打電話去,只係留咗個電話號碼,接電話個果咩都唔知.

邊樹買去年的pass paper 呢? $40都ok啦,起碼知道大約係點.你可以pm 我架.

原帖由 thomas_dad 於 11-2-22 20:38 發表
[email protected]

application form sent, please check email.

thomas_dad

hi lky3107,

據老師說,他們每星期日都會在太子附近的香島專科學校舉辦奧數班或賽前培訓班。時間好像是由09:00至17:00,在那段時間內,他們有教材提供。

thomas_dad

原帖由 lky3107 於 11-2-23 16:22 發表
多謝你的資料, 上去佢個網有張表格, 咁我就 copy and paste 成一張過, 我諗都ok la, 我會寄去.  打電話去,只係留咗個電話號碼,接電話個果咩都唔知.

邊樹買去年的pass paper 呢? $40都ok啦,起碼知道大約係點.你可以pm 我 ...

我想問, 如果我星期日有事, 出唔到去拎教材, 仲有乜野其他渠道可以拎到架

hi Bubugi,

可嘗試致電39701869或22653369商討能否寄支票或轉賬後請老師代為寄出教材。

P.S. application form sent, please check email.

thomas_dad

原帖由 Bubugi 於 11-2-26 04:44 發表
我想問, 如果我星期日有事, 出唔到去拎教材, 仲有乜野其他渠道可以拎到架

‹ 上一主題|下一主題