用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 面試時間相撞點算
go

面試時間相撞點算 [複製鏈接]

如果自行的第一及二志願的兩間學校, 面試在同一日下午, 但兩間都不設上午面試, 而其中一間有兩天(下午)interview 時間, 大家知否可不可叫它更改為另一天, 有無人可給予意見
   0    0    0    0

你預早打去學校更改啦~快D打
原帖由 bluediamond 於 11-1-24 12:23 發表
如果自行的第一及二志願的兩間學校, 面試在同一日下午, 但兩間都不設上午面試, 而其中一間有兩天(下午)的interview 時間, 大家知否可不可叫它更改為另一天, 有無人可給予意見 ...

有無人試過改到, 或會唔會有學校唔肯改, 或者被學校知道有其他學校面試而對機會有影響

版主

我聽過有學校真係講到明佢地唔會改期,你唔嚟面試係你既問題,但如果係band2既學校就可能會好啲,你真係要試吓問一問間學校.

如果同一間學校有不同面試時段,一般都肯改時間。
有d學校係面試通知書上已寫明,如有特殊原因要更改時間,請儘早連絡學校。
現在講明可以報2間,好多學校都採取開放態度,不會太拘泥於學生同時要去2間學校。

我報那2間的tentative面試日期都是一樣,
我問他們如果相撞,有沒有機會改,
兩間都同樣話可以改的機會好微,因為
程序緊密,老師都沒有其它時間了。
除非有人可跟你對掉,但不一定有。
現在很頭痛!

咁你要揀定1st 選擇喎~
原帖由 goodenough 於 11-1-26 00:30 發表
我報那2間的tentative面試日期都是一樣,
我問他們如果相撞,有沒有機會改,
兩間都同樣話可以改的機會好微,因為
程序緊密,老師都沒有其它時間了。
除非有人可跟你對掉,但不一定有。
現在很頭痛! ...
‹ 上一主題|下一主題