用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 幾多歲考樂理?
go

幾多歲考樂理? [複製鏈接]

想請教各位, 你們的小朋友幾多歲考5級樂理?
   0    0    0    0

幾歲考並不重要,報六級以上樂器需要五級樂理Pass而已。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 11-1-18 21:17 發表

bebebe12345,你換咗個小提琴呀(圖像)?好靚喎!

係呀,需要嘅時候就考,但最好預番D時間,尤其係細個嘅小朋友!
阿仔考時剛8歲.

噢!囡囡曾用的Baroque Violin & Bow,近日取出順便照個相片而己。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

醒目開學勳章

原帖由 bebebe12345 於 11-1-18 21:39 發表
噢!囡囡曾用的Baroque Violin & Bow,近日取出順便照個相片而己。

正呀!(個琴)

原帖由 bebebe12345 於 11-1-18 21:17 發表

THANK YOU.

我明白的.

我考慮緊今年亞女(P4)考4級鋼琴, 還是明年考5級鋼琴及樂理, 又擔心明年要呈分功課忙.

原帖由 fcbttkw 於 11-1-18 21:33 發表

bebebe12345,你換咗個小提琴呀(圖像)?好靚喎!

係呀,需要嘅時候就考,但最好預番D時間,尤其係細個嘅小朋友!
阿仔考時剛8歲.

你仔仔好叻呀.

如果因為要報樂器考試而考樂理,
我一般會建議家長比小朋友小4下學期開始學, 報10月果期既樂理考試
果陣岩岩過完暑假 開學無耐, 唔會太影響到功課.

原帖由 clarise_lau 於 11-1-18 23:30 發表
如果因為要報樂器考試而考樂理,
我一般會建議家長比小朋友小4下學期開始學, 報10月果期既樂理考試
果陣岩岩過完暑假 開學無耐, 唔會太影響到功課. ...

多謝你的意見, 我再跟老師商量一下.

醒目開學勳章

回復 1# misscmk 的帖子

‹ 上一主題|下一主題