用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

2011-12 K1 家長 [複製鏈接]

好開心浸幼收左呀仔讀K1, 有無家長都交左留位費?
   0    0    0    0

簽名被屏蔽

好開心遇到同道中人, 相信選擇浸幼的家長一定是很認同學校的教學理念, 而又很清楚甚麼對自己小朋友是最適合的, 畢境浸幼並不是香港傳統主流幼稚園.

我都交左留位費喇,不過未收到學校的receipt,所以好驚寄失...請問其他媽咪收到未呢?
我囡囡係pm班架,你地呢?
我仲想問下,關於小學...各位媽咪點睇呢?入浸小?

簽名被屏蔽

你好, 我囝囝是全日班的. 請多多交流

簽名被屏蔽

係真係好貴..............計一下.如果浸幼上/下朝班都差不多$4500-5000. 如果俾小朋友學英文普通話又加$$$. 我係working mama, 只要學校好,都可以講物有所值. 這是我工作源動力....... 不過就係肉赤, 自己要慳d.
btw, 大家知唔知今年k3同學升學情況?

簽名被屏蔽

請問你地知到今年學費幾多錢未? 係咪5月至收"大訂"?
時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

hello~你地好!! 我仲唸緊讀唔讀全日班好...都係覺得好貴;
請問你地知唔知道學校全日班下午英文係以乜野形式上堂??

請問你地收到學校有關收學費既信未呀? 我見到封收據寫話5月會收到有關通知, 但我仲未收到, 唔知有無miss左

打左去學校,今日會寄出註冊信,應該下星期收到  
另外都打埋去問校車,好彩我屋企都有站

唔該哂
請問你知唔知幾時開學呢? 我想8月幫女女報興趣班, 但擔心會同學校時間重疊

收到信喇, 25/8開學...

得閒就帶小朋友影定相啦, 21/5前要交一打近照呀...

時光會逼你這副萬金之軀
競逐世上各樣乜乜之最
你若決定要做最尾一名絕對允許
人生這可怕的染缸有所有污垢要面對
人轉眼將會大個女

My boy is going to whole day class too. Yea, me and my hubby also think the fee is really high especially i'm a full-time mum. but we think the school is the best among the 3 offers we received, hope it's worth the money! :)Just received the letter today about the final payment and orientation date too.

夢B , did you call the school bus company direct about their service? I wanna find out if they come to my area too....what number did you call?

剛剛收到信啦, 我打算自己帶小朋友返學, 然後返工.....女女依家讀緊下午班, 每日都8:30至起身, 黎緊暑假要調節佢早d起身先得啦~
請問你地小朋友作息時間係點架?? 食早餐會唔會好趕架?
lamchichi, 你好呀~ 我女女都係全日班, 第時你係咪打算每朝做飯盒比仔仔帶返學食呀?? 唔知邊隻保暖飯盒好呢?? 我唸orientation 個日老師應該會提醒我地要買野返學校用 (eg. 被鋪....)

回覆 16# lamchichi 的文章

係呀,我打去個間公司問架(冠忠25781178),其實學校封信都夾左d路線,不過未finalize,佢話睇吓7月校車登記時有幾多學生,8月先有最後路線,不過你都打去問吓啦!

原帖由 cckay 於 11-5-16 14:09 發表
剛剛收到信啦, 我打算自己帶小朋友返學, 然後返工.....女女依家讀緊下午班, 每日都8:30至起身, 黎緊暑假要調節佢早d起身先得啦~
請問你地小朋友作息時間係點架?? 食早餐會唔會好趕架?
lamchichi, 你好呀~ 我女女都係 ...

本來我都想自己湊返學,但去學校個段路冇遮冇檔,落雨或太熱都幾'金',所以都係坐校車算......
我女未返pre-nur之前都係830先起身,返左一排自己調節6點幾7點起身,食早餐睇吓食咩啦,同埋小朋友食野快唔快,我個女好煩,食野好姿柔,又唔願食,所以有時都冇食就返學,你小朋友介奶未?或者食支奶都ok,我女介左,唔肯飲

夢B, 你小朋友黎緊k1係半日班or 全日班?
‹ 上一主題|下一主題