用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人1月15日去左基督教中心幼稚園in N班? ...
樓主: qufong
go

有冇人1月15日去左基督教中心幼稚園in N班? [複製鏈接]

我個女宜家係中心讀N1. 感覺好好..老師很有經驗及交帶..過去兩次家長會都清楚講出小朋友的優點及要留意的地方. 她學了好多兒歌, 都會一字不漏地唱出來...又常常在家惿及老師和同學仔的名字, 模仿老師的說話.

一星期有3天NET, 每次20min. PTH 就好似每星期兩次. 佢學到講好多中文句子.

我覺得唯一不足就係校園同課室就細左D, 同書簿費貴左D, 其他都好滿意.

今年考K1都ok, KV & SC 都收.. 呢間學校好有歴史, 放心讀啦!

真係好多謝有心媽媽留言,等我地新手媽媽可以了解多D!謝謝您們。
原帖由 bcbaby 於 11-2-4 11:43 發表
我個女宜家係中心讀N1. 感覺好好..老師很有經驗及交帶..過去兩次家長會都清楚講出小朋友的優點及要留意的地方. 她學了好多兒歌, 都會一字不漏地唱出來...又常常在家惿及老師和同學仔的名字, 模仿老師的說話.

一星期 ...

n班

我都好想囡囡入中心n班, 但細女無得in. 好慘!

我決定比BB讀呢間!

醒目開學勳章

原帖由 Hanna_2009 於 11-2-2 11:53 發表

請問你大仔轉左邊間呀? 點解要轉既..

轉左去劍鳴, 其實我大仔係12月出世, 我一心想比佢做大仔(讀遲一年), 但陶校長覺得我仔唔需要, 覺得我仔夠成熟, 所以我迫於無奈都比左註冊費同書簿費上K1, 諗住如果劍鳴唔收(佢係最後一間N1未出結果, 但之前apply的都係waiting), 就疊埋心水在中心幼稚園上K1. 因為劍鳴始終係我的favourite, 所以就轉校.

請問現讀該校的家長,校車去唔去大埔呢?又時間會否很長呢?校車費又貴唔貴?要幾錢呢?

My son is studying in 中心 N1 now, this is a very good school, all teachers and helpers are very good.  But most of the N1 students would go to other KG for their K1.  Mine will go to MS...

“愛是恆久忍耐、又有恩慈.愛是不嫉妒.愛是不自誇.不張狂.作害羞的事.不求自己的益處.不輕易發怒.不計算人的惡.不喜歡不義.只喜歡真理.凡事包容.凡事相信.凡事盼望.凡事忍耐。”

“如今常存的有信、有望、有愛、這三樣、其中最大的是愛。”

請問有無人已經收到中心send 交學費/買校服資料呀?  以前佢地封信話3月中會另行通告, 但我到而家都仲未收到信呀, thx

我都係未收到.....

我今日收到信了

有去大埔$1070
原帖由 Fatta 於 11-3-16 16:40 發表
請問現讀該校的家長,校車去唔去大埔呢?又時間會否很長呢?校車費又貴唔貴?要幾錢呢?

尋日收到信喇...叫交學費.買書包咁囉...
不過我唔讀lu..所以冇details睇邊日打邊日要做乜野.

唔該晒, 等我今晚返去開信箱先

qufong:請問你本身係am 定pm班架? thx

pm班, 留位0個陣比左封信叫佢轉am..不過都冇理我.

i also got my letter today. we are asked to pay another registration fee of 1200 by April 9. I will take the offer la..So will stay pay for it. but i wonder if the school will take my request to change from pm to am. i  really want to study in the morning time la..Dunno when the school will tell us ne???

原帖由 godbaby 於 11-3-24 22:32 發表
i also got my letter today. we are asked to pay another registration fee of 1200 by April 9. I will take the offer la..So will stay pay for it. but i wonder if the school will take my request to chang ...

me too.  I also want to study the am class.

你地好… 中心都收咗我個仔(pm) … 我都有比信學校想由pm 轉 am ….  不過而家諗諗下, 又覺得其實PM 都ok 呀… 不能因為我個仔朝早都瞓到成9am or 10am 先起身… 所以我諗諗下, 又覺得冇咩所謂… 其實你地咁想am 係咩原因呢… 一齊交流下呀!!!!

我住青衣… 多數都會坐校車… 你地呢??

Michelle

我都係讀pm呀! 本來申請時apply am, 點知經過一個冬天, 發現阿女好遲先起身, 而且我又係返下午工, 所以in完就同個老師講想讀pm. 冬天要咁早起身好辛苦呀!!!!

我諗住比阿女搭校車. 你地呢?
‹ 上一主題|下一主題