用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會幼稚園 聖公會Interview
go

聖公會Interview [複製鏈接]

我都係上星期in的,咁我又覺得就算講左d問題出黎又唔係好大影響.
個d問題我諗有99%去考skh的小朋友都識.其實老師都預左你識架啦,佢地要睇當時的表現同反應.同埋skh一定有佢一套收生的準則,小朋友就算答晒但唔係佢地要的嘢都冇用.
同埋佢都係問下日常用品,colour,你地去in之前都預左佢問架啦.
其實in左咁耐大家都知,識晒唔一定收,唔識唔一定唔收的道理.
所以又唔使咁大反應的.

咁又唔同,補習天王個d係大個的學生,佢地可以死背問題,同埋佢地係真係答啱就係識,答唔啱就唔識.
但依家只係一個二歲多d的bb,就算你話晒俾佢知點做,都要睇佢心情.同埋老師肯定唔係只睇答案囉.
再者呢道唔講,問朋友都問到啦.
同埋interview呢家嘢根本就唔fair的.之前已經太多post有講啦.
不過講出in咩的內容唔係我黎架,我只係講出我的感受咋.

緊係唔可以啦,按家長的concern咁對下年的小朋友唔公平架,公開左d問題.

哈哈,講笑啫,我都想知呀,有冇人分享.

原帖由 天賜小公主 於 11-1-25 15:05 發表
可否分享吓面試的內容呀!

HAHA,你講得好呀.

不過我朋友真係覺得第2日比較難少少.不過佢就冇complaint.

原帖由 GAT 於 11-1-26 13:24 發表
So the questions are really very different!

Then if the questions are different - will some parents say one is more difficult than the others and claim this is unfair also?
‹ 上一主題|下一主題