用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 2011-2012年度 民生上午班家長請進
go

2011-2012年度 民生上午班家長請進 [複製鏈接]

有無2011年度...收左上午班...
真係打算民生讀架...
大家傾下...
   0    0    0    0

原帖由 niki5202 於 11-1-14 14:43 發表
有無2011年度...收左上午班...
真係打算民生讀架...
大家傾下...

e...樓主, 原來你係呢邊都開左個post!!

小囡亦有幸成為上午班正取生, 其實都有d猶疑MS係咪阿囡杯茶, 學校出名傳統教學, kg還可, 小學係好谷, 我依家都未太掌握到阿囡能否接受呢類型教學.

有時靜靜地同佢睇書, 佢會留心我所講gei故事, 問下我關於書中內容, 都算ok 啦....但係有時就好梗頸, 叫極都唔聽, 呢種性格讀傳統學校又好似比較蝕底....民生出名追唔上就被勸離校, 所以都有d worry!!!

Hi, 阿囝民生AM offer too  。

終於有媽媽回應呢個post....
歡迎歡迎.....

原帖由 mantaoma 於 11-2-17 15:27 發表
Hi, 阿囝民生AM offer too  。

我細仔都係上午班, 其實我都驚我細仔唔太適合讀民生, 佢唔係好肯坐定學野, 只不過係哥哥讀民生, 我想同一間方便 d.

咁細仔有無其他offer?
其實幼稚園唔肯坐定我覺得無乜問題, 咁細個小朋友個個唔多唔少都有時會唔定la....我擔心小學多d, 簡得民幼都係諗住入民小, 傳統教學對坐唔定的小朋友可能真係未必適合....

原帖由 waterloo 於 11-2-19 11:31 發表
我細仔都係上午班, 其實我都驚我細仔唔太適合讀民生, 佢唔係好肯坐定學野, 只不過係哥哥讀民生, 我想同一間方便 d.
‹ 上一主題|下一主題