用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 旺角雋匯 & 九龍站仁愛堂陳鄭玉而邊間好d? ...
go

旺角雋匯 & 九龍站仁愛堂陳鄭玉而邊間好d?

旺角雋匯 & 九龍站仁愛堂陳鄭玉而
我見2間都係全日, 所以先報名.
有無人讀緊覺得間學校點?
程度, 環境, 老師, 邊間好d?
Thanks!

仁愛堂當初我都覺得ok. 第一在屋企樓下.第二課室都清潔的唔錯.老師又nice. 反而同個校長傾過計就覺得佢只想教乖個班小朋友. 好動個啲佢唔想有負擔.....

旺角雋匯 ..老師同環境同仁愛堂差不多...
但個人認為仁愛堂收的學生都差不多在九龍站附近的小朋友.
但旺角雋匯 就油麻地同旺角區多啲...

原帖由 purplechung 於 11-1-12 16:16 發表
旺角雋匯 & 九龍站仁愛堂陳鄭玉而
我見2間都係全日, 所以先報名.
有無人讀緊覺得間學校點?
程度, 環境, 老師, 邊間好d?
Thanks!

Hi anlywan,
你既小朋友讀仁愛堂, e+讀到咩班? 咁間學校既程度深定淺?

原帖由 anlywan 於 11-1-12 21:29 發表
仁愛堂當初我都覺得ok. 第一在屋企樓下.第二課室都清潔的唔錯.老師又nice. 反而同個校長傾過計就覺得佢只想教乖個班小朋友. 好動個啲佢唔想有負擔.....

旺角雋匯 ..老師同環境同仁愛堂差不多...
但個人認為仁愛堂收 ...

回復 1# purplechung 的帖子

我個仔無去到仁愛堂讀.去左尖沙咀方方..因為仁愛堂校長俾我感覺不太好...她認為我仔仔講嘢唔好就代表佢有特別...
算啦!反而阿仔以架在尖沙咀方方讀全日真是好開心.....老師同主任都好照顧他.都會主動去觀察佢同我解釋番佢上堂時的情況....由佢第一日番學已冇哭.每時好開心入學校好開心放學...
但唔知點解呢度好少人提起呢間學校....

細囡在仁愛堂讀pn,初初只想讀全日班來加強囡囡自理能力,我聽一d mami說仁愛堂都有不少學生抽到油天和st mary,當然這和kg未必有很大的關係,但亦未聼過有什麽追不上的問題。囡囡都係好動搞搞震型,老師都好包容,雖然學校有些地方可改進,從我自己的經驗我覺得都係一間ok既學校。但因為一早plan k1囡囡會轉校,所以無好深入去了解間學校,講5到好定5好。

Thanks!