用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人會聽UNCLE DOS個講座?
go

有冇人會聽UNCLE DOS個講座? [複製鏈接]

有冇家長睇開佢個網?好唔好?又有冇人會參加個講座?
   0    0    0    0

can you please kindly share his web site address?
And when is the talk?
ths!

原帖由 dongnut 於 11-1-10 13:56 發表

http://blog.uncledos.com

If you buy his book, it is good enough to learn the primary school whole registration process.  Also, some data information of school, to know which school is popular in every net.

For the talk, it is to introduce the process again and provide some more school application information.

He reply to those questions on his web quickly.

Hope this help.

thank you!

I think u can just borrow his book from library. The latest updated data can be found at his site.  

The talk is just repeating the content of his book.

原帖由 dongnut 於 11-1-10 01:56 PM 發表

原帖由 gobbys 於 11-1-12 15:02 發表
I think u can just borrow his book from library. The latest updated data can be found at his site.  

The talk is just repeating the content of his book.

圖書館個d update 嗎 ?
我見都係 1999年版...

係出面聽講座話最好(甲) (乙) 都填曬佢
但UNCLE DOS, 又教人地留空唔填, 咁電腦會唔會當
錯表架 ??   留空有無問題呢 ?

醒目開學勳章

你聽邊個講座?一般乙部係填晒本區所有選擇(未必填得滿份表),但多數人會教你甲部只填一個(若首選為本區),或兩個(若首選為他區),好少教人填埋第三個(除非有特別情況,唔同策略)。

原帖由 ICbaby 於 11-1-20 11:15 發表

原帖由 traeh 於 11-1-20 11:51 發表
你聽邊個講座?一般乙部係填晒本區所有選擇(未必填得滿份表),但多數人會教你甲部只填一個(若首選為本區),或兩個(若首選為他區),好少教人填埋第三個(除非有特別情況,唔同策略)。

...

唔記得喇,好早前的, 係社區攪的.

佢話電腦會scan 完 (甲)部先 san (乙)部架.

咁如果我(甲) (2) (3) 留空佢, 係咪小左2次機會呢 ?

請指教 ~~~

+3金熱血 貢獻勳章

原帖由 ICbaby 於 11-1-21 11:46 發表

唔記得喇,好早前的, 係社區攪的.

佢話電腦會scan 完 (甲)部先 san (乙)部架.

咁如果我(甲) (2) (3) 留空佢, 係咪小左2次機會呢 ?

請指教 ~~~

咁你想小朋友入讀 甲2, 甲3 的學校多 d, 定係 乙一呀?

同一間學校計, 你知唔知甲部有幾多學位, 乙部有幾多學位呀 如果想入 乙一多過甲2, 甲3, 填咗 甲2/3 而又抽中甲2/3, 咁咪自動放棄乙部抽乙一的機會law...

講真, 甲2,甲3 都入到 ge 學校, 都唔會多人揀啦
‹ 上一主題|下一主題