用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 一級校際小提琴,有沒有伴奏老師好介紹? ...
go

一級校際小提琴,有沒有伴奏老師好介紹? [複製鏈接]

地點需要油塘附近.
   0    0    0    0
進進同小老表NAOKI 進進同進進爸永遠係我心肝寶貝,一家三口快快樂樂

同學仔!no way, 伴奏咁重要。

回覆 4# 小伊 的文章

回覆 1# ilovethiscow 的文章

搵同學仔伴奏,個想法係好。但有實際問題喎!同學咪要請假?課程咁緊密,自己去比賽就話值得,但幫人伴奏,就算得奬都無自己份,只賺得經驗和樂趣和朋友,家長肯咩?學校批唔批准佢請假呢?

原帖由 lillymarie 於 11-2-4 03:52 發表
搵同學仔伴奏,個想法係好。但有實際問題喎!同學咪要請假?課程咁緊密,自己去比賽就話值得,但幫人伴奏,就算得奬都無自己份,只賺得經驗和樂趣和朋友,家長肯咩?學校批唔批准佢請假呢? ...

同意,而家學校測驗評估好多,補考先扣10分,我學生家長都担心比賽撞正評估,校內成績真係寸土必爭,同學家長好大機會唔制,如果佢答應妳到時話唔得咪仲弊,我個人意見,俾錢請伴奏有時幾好,起碼均真。

後記:我親戚個女係學校主動幫佢報咗聲樂獨唱,而家話老師比賽嗰日唔得閒幫佢伴奏,我親戚頭都大呀,好彩我趕得切由倫敦返嚟幫佢,所以伴奏唔會甩底好緊要 。﹞

The accompanist is very important to help the performer to perform at his/her best. At competitions, the requirement for the accompanist is actually higher as the accompanist needs to be very experienced to perform well under pressure.

My daughter and her classmates at St Paul Co-ed got a private piano accompanist to accompany for their exams, but we need to go to his place to practise for four weeks before exam.

原帖由 進進媽 於 11-1-8 21:33 發表
地點需要油塘附近.

樓主可以試下問通利同栢斯,佢哋會有伴奏服務,係喺個度教琴老師評核過先可以做,妳預4百至5百蚊一個鐘倒。

唉!4-5佰己足夠請位APA的Senior學生伴!
何需請琴行拆帳而用”.................!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

‹ 上一主題|下一主題