用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

唉,   好心淡, 見各位近排討論買琴問題, 非常熱鬧又興奮咁, 想借個位呻下同埋請你地盡量回應, 多謝大家!
小女可能有父親的遺傳, 彈小木琴比說話還要早, 4.5歲學琴, 8.5歲剛考完3級, 期間一度想放棄, 因不喜歡練琴和說很難彈, 我也有和老師共同遷就一下, 一家人上致
我有個好老公, 2個好女兒, 希望一家人生活愉快!主啊, 你的恩典夠我用! 求你使患難遠離我, 願你垂聽我的禱告!

Re: 你

佢都仲細,真係比幾個月佢靜

Hello,

我為了學琴除了與囡囡鬧不快外, 連佢daddy 都覺得係我迫阿囡, 但是, 他們忘記了最初是誰想學的? 阿囡由3歲多開始, 至今7.5 歲, 老師話要至出年先考試(只是try 考3級, 沒有把握合格), 每天練琴亦是不愉快收場, 但每當我見到客廳中的大傢私, (piano), 我便一定要堅持繼續.  這是她4歲的生日禮物.   當時她要求買得太易了, 若而家放棄, 簡直係縱容了阿囡不懂珍惜擁有的.

我們一起努力吧!

rr

Hello 各位,

見到你地的留言另到我有d 擔心, 因我囡囡現在3歲半學了琴4個月, 每天佢都會自己要求練琴, 現在佢要求我買琴比佢, (因現在是用電子琴練習), 我問個老師的意見應否買琴比佢, 老師都話我囡的表現可以買比佢, 但我好怕遲d會有你地的問題出現呢?  

簽名被屏蔽

Sindy,
你如果一招”以退為進”成功的話, 我都會跟住行, 記得話我知, 祝策略成功!

rr,
3歲多開始學都係早
我有個好老公, 2個好女兒, 希望一家人生活愉快!主啊, 你的恩典夠我用! 求你使患難遠離我, 願你垂聽我的禱告!

蘇菲姨姨,

希望有好消息可以同你分享

ming,

好多謝你的意見,我都發現佢係覺樂譜難,所以無心機彈,但我唔可以比d淺既佢,因為佢要彈返一二級既歌,但點可以呢?我覺得學琴係可以練習面對錯折既能力,我諗住比佢鬆一鬆,退一步,佢自己諗諗囉,一味練無難度既歌,咪等於無進步,學新野就梗係有難度架啦,唔係就唔駛學啦,我見到佢應該係可以處理到既,唔係離譜既,但佢面對困難既能力認真麻麻

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題