用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃埔德x狗期國際班....千簡萬簡的難燈盞 ...
樓主: klm402
go

黃埔德x狗期國際班....千簡萬簡的難燈盞 [複製鏈接]

經過今次教訓,令我深深體會到,冇野比起佢開心返學放學來得重要

回復 41# klm402 的帖子

我未有時間看完所有人的感覺,不過我已經好想流淚.因為好的學校及不好的學校係可以一個天一個地.記得仔仔兩歲時,入了一間自己話國際學校又教三字經,孝順父母..的學校(嘉x麗),小朋友入去讀2個月生病5次,無人call問咩事,打電話去學校留言,班主任時理時不理,小朋友晚上發噩夢:驚驚老師....我請假本想去了解小朋友在學校內咩事..點知人未行入去,已經聽到老師似街市婆甘大叫:唔可以坐唔可以企,收聲!!!天啊~~班內全部兩歲人仔,老師用d方式好好咩??當然不是,最後變成十幾個人仔大哭.其一是我仔仔.我忍唔住走入學校,職員唔比我入去,話未放學.我就在門口忍忍忍~~小朋友足足哭了成半小時.最後我要求提早接小朋友放學,老師一出來,我問咩事,老師笑得好假甘講,你小朋友在學校好開心.........過程中不斷叫錯我小朋友個名,天啊~~小朋友已經返了兩個月,身為一位班主班都叫錯我個bb名.甘多算,我一抱起仔仔,佢原來成條褲都係尿,居然無人知,尿片早已落地.仔仔行都行唔到路,又會無人知??老師還強拉佢出來比我.........之後我馬上轉去boxhill及樂基,此兩間的學校照顧仔仔真係照顧得好好.我真係好感動.仔仔好乾淨,返學又開心.boxhill係好開心的學校,樂基比人感覺慢熱d,但老師好用心,不論boxhill, 樂基都好,仔仔成日都笑..............至今他還記得嘉x德的老師及阿姐.佢話壞人學校!!不小心入了差的學校,真是影響小朋友一生.

原來你都有同樣既bad exp....唉...真係好慘...點解d學校可以對d咁天真無邪既小朋友咁麻木不仁.

原帖由 jcmchan 於 11-2-2 11:05 發表
我未有時間看完所有人的感覺,不過我已經好想流淚.因為好的學校及不好的學校係可以一個天一個地.記得仔仔兩歲時,入了一間自己話國際學校又教三字經,孝順父母..的學校(嘉x麗),小朋友入去讀2個月生病5次,無人call問咩事 ...
‹ 上一主題|下一主題