用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) GH kinder 的老師是否大部份較年輕,資歷較淺? ...
go

GH kinder 的老師是否大部份較年輕,資歷較淺? [複製鏈接]

GH kinder的老師是否大部份都較年輕,資歷較淺?如是,這樣會否影响女兒的學習質素?即是她們教學經驗淺,會不會不懂教小朋友?
   2    0    0    0

原帖由 凍O茶多甜 於 10-12-30 23:41 發表
GH kinder的老師是否大部份都較年輕,資歷較淺?如是,這樣會否影响女兒的學習質素?即是她們教學經驗淺,會不會不懂教小朋友?

ghk的校長就後生,好似唔係好有經驗,講野無咩point。至於老師方面,都ok,有d young,有d有經驗的。k3既老師大都有經驗,但k1,2就唔知啦!!

原帖由 yukiyu 於 10-12-31 17:26 發表
ghk的校長就後生,好似唔係好有經驗,講野無咩point。至於老師方面,都ok,有d young,有d有經驗的。k3既老師大都有經驗,但k1,2就唔知啦!!

"好似"啫,校長面貌年青,但其實已有十多年的校長經驗。有時講野叻未必做事叻,教育這一行,最重要是有心。

原帖由 GHcat 於 10-12-31 17:56 發表

"好似"啫,校長面貌年青,但其實已有十多年的校長經驗。有時講野叻未必做事叻,教育這一行,最重要是有心。

我都覺得有心好緊要,好似聖誕節咁,佢會親筆寫聖誕咭比家長,好WARM!!試想想學校咁多學生,佢都肯花咁多時間,證明佢係有心。

我都認同講野叻未必做野叻,不過作為有十幾年校長經驗的校長,都係需要學習說話的技巧,好似MISS Chiu呢d先叫有經驗,又講得又做得啦!!
‹ 上一主題|下一主題