用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 啓思 vs 朗思
go

啓思 vs 朗思 [複製鏈接]

請問啓思同朗思, 邊間好d呀?
   0    0    0    0

當然是朗思,因為英文好,程度適中。

我们也面试了这2所学校,我觉得朗思比启思好。启思的普通话我家宝宝都听不懂,而且英文一天15分钟,2个香港老师教。朗思英文外籍教师,中文国内的老师。所以我觉得朗思好,但是我2所都没选。

So why you haven't choose these 2 school?

啟思教英文的除左班主任教之外(當然係中國人), 仲有外藉老師教架, LAMTIN O既係女仔, 只講英文, 佢需然個樣似似地中國人, 佢唔識講中文, 聽就唔知....無記錯好似仲有兩位係教K2以上, 佢兩個1男1女, 我個仔係呢間讀緊的

朗思比較國際學校d, 學生比較自立, 畢業生多數去新型直資,

啟思比較傳統, 重中文, 學生比較乖同聽指示, 多數target 官津

當然係朗思

對小朋友的將來,到底國際d, 自立D去新型直資好定係去傳統D, 重中文, 聽指示的官津呢?

Think (Eng/Cantonese class) - 45 mins English class by NET + 15-20 mins Putonghua class by Native Putonghua teacher each day.   All K3 classes will be conducted in Eng and Putonghua.  Seems Think offers a good environment for developing E/P languages.

回復 5# JHsbb 的帖子

我就係考慮緊藍田果兩間...

回復 5# BH_2 的帖子

真係唔知點揀好喎, 我想個小朋友開心d, 但又想佢d語文好d.....

Think! I am pleased with this kindergarten so far. The teachers are kind, the standard won't be too hard (not too much pressure) and  with quite a lot of outing.
‹ 上一主題|下一主題