用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 【KTS】2011年小一家長交流討論區
樓主: crystalwsm
go

【KTS】2011年小一家長交流討論區 [複製鏈接]

謝謝!希望還來得及!
原帖由 kalongma 於 11-10-27 12:58 發表
For my boy : short time revision everyday !

亞仔中文同數學都比模測低分,好唔開心,我覺得佢測驗期間好似發緊夢咁,太多不可思議ge答案,真的無法釋懷,情緒很差!

Amaze & kelvinchan3344,

謝謝你們的安慰,,我都知唔應該俾大家太大壓力,但付出了努力好似徒勞無功咁,真的很失望,不過,我都會努力向前看!不過,亞仔真係可多野都唔認真,時間管理又好差,如果佢依d基本野都唔改好,各方面都會做得唔好,又搞到唔夠時間休息,無時間玩等等....惡性循環.....唉,好煩惱!

上星期日我們剛帶了亞仔去了迪士尼,還參加了反斗奇兵的優先場,他玩得很開心,算是考完試的relax節目,明天要上班,不會陪他了,不過,難得可以休息下,他留在家玩都會很開心!

係呀,琴日我hb去左上堂,我無去,但聽番hb轉述,楊校長講ge野真的令我地要好好反思,教育我地ge子女真係大學問,有時,我都覺得自己偏向左o係學業上,忽略了其他一樣更重要ge野,希望自己都可以好好改善,一齊努力!
原帖由 crystalwsm 於 11-11-25 08:56 發表
昨天,係家長增益課程嘅最後一課,由楊校長嚟主講,真係獲益良多.........其中講到夫妻間相處之道,學生自殺問題,體罰以及自信教育,我斗膽問楊校長有無試過體罰自己嘅小朋友(打下手板、打下pat pat果D),佢話有,楊校長話體罰唔緊 ...

回復 WiseGuy 的帖子

4:45pm接放學

係啦,其實佢可以縮短少少個schedule,早一點回校,可以catch up到第2輪校車,就最理想!

請問家課日誌寫"交器樂比賽USB",即係咩?USB內裝咩?要比賽那首歌?謝!
‹ 上一主題|下一主題