用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 幫忙提供phonics centre information
go

幫忙提供phonics centre information [複製鏈接]

幫忙提供phonics centre information

我的小朋友在太子道 一間好出名而且要排成年的centre讀phonics, 可能我祈望得太大, 變咗失望得更大. 這 centre的導師只會留心及特別教導就讀於名校的小朋友. 我的小朋友根本無人留意.

請問有沒有人可以提供給我任何information關於phonics centre?? 我的要求好簡單,只要導師對小朋友有愛心, 耐心及就可以.  :cry:  

Re: 幫忙提供phonics centre information

Re: 幫忙提供phonics centre information

是.你講得無錯, 我相信你知個間是同珠心算有聯繫的. 我在一年前為我個細仔報讀的. 在今個暑假好開心收到電話話可以收我個細仔. 點知抱著好大的期望去讀, 抱著好失望的心情要離開. 因為每次完成一個階段的時候, 導師會給一張升班通告俾小朋友. 我的小朋友五歲半讀到現在六歲, 已經讀了初班和中班. 不足半年內現在話要升高班了, 進度俾我想像中快, 而且我有同事的小朋友及我大仔的同學以前讀過, 這個班以前是要兩年時間慢慢的由淺入深的教, 但現在班數開多了(以前逢星期六及日才有班的). 人數相對又多了, 照我粗略的估計一班有成三, 四十人(不論中一, 中二及幼稚園K2, 3都同一班).
我的小朋友是男孩子, 可能他比較坐不定(不過1個半小時課堂,要坐得定定唔準沃及飲水, 加上他們的椅又唔

beckybecky,

I know CECES have Phonic Plus course. If interested , you pm me for contact details.

SLI   

SLI,
Where is the CECES??
Hong Kong side or Kowloon side ?

Hope pm to me for more infos.

Thanks !

SLI,

好多謝妳的關心及提供, 我收到好多mummy的pm, 她們提供了很多informations 給我. 但最後我都選擇了"種子學院", 暫時來說我覺得那裡的導師幾有耐性及愛心, 而且他們幫我的小朋友做

hi,

我都搵緊 phonics 班, 有冇好心人可以 send d information 比我 ?  thanks

查實phonic 幾大可以開始學? Please advise.  Thanks.

Hi Orange,

我個人覺得小朋友在5歲-6歲左右好是最好, 可以在升上K3或小一以前對英文單字及讀音在一定的概念及理解.  妳的小朋友幾多歲?

Becky

Hi ayesha,

如果妳等的話, 我遲些通訴妳 "種子學院" 教得好不好, 因為我的小朋友都未上第一堂.

Becky    

Hi beckybecky

我都想知,可否到時有什麼意見也通知我?

Thanks a lot
讀書只係人生一部份,
孩子有良好心理質數, 才可勇往直前。

CECES is 幼聯. They have courses at various centres in HK,  Kln and NT.

SLI   

Hi xellos,

當然可以啦, 大家都可以交換吓心得馬.

Becky   

hinmum,

是.

Becky
‹ 上一主題|下一主題