用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大坑真光係咪今日有信啦!
樓主: MBK
go

大坑真光係咪今日有信啦! [複製鏈接]

我想問,有無收左真光係男仔??好似全部係囡???

原帖由 MBK 於 10-12-21 08:12 發表
你地最早幾點派信呀?我個度要下午兩點先派...

原帖由 stinkyrabbit111 於 10-12-22 07:37 發表
thanks very much ian! and congratulations to your younger daughter too! I consider this TL interview quite tough actually, coz my daughter was asked to complete much more task as compared to others la ...

係噃要剪短頭髮wo!小學使唔使剪架,中學我就見有人札"孖辮"

[quote]原帖由 candon 於 10-12-22 10:04 發表

t3carol收了囝囝呀!

原帖由 littlecook 於 10-12-22 01:21 發表
你仲有無其他九龍區既OFFER呀?
咁你會讀邊間?
如果真係過港島讀,會唔會搬屋呀?

我住西九都係PM offer,我昨日問過而家PN的老師,佢話住TKO都有機會有AM,其他九龍新界主要都係PM,佢地唔想小朋友太早太早去返學,又話大坑TL己好好,如果係堅道真係要好有心至有offer喎。唔知係咪?

原帖由 bbcarrot 於 10-12-22 09:08 發表
我們稍後會搬近小朋友上學的地區,方便她上學。真光的地點比較方便,而且校舍又靚,我真是好喜歡,不過我們一家都是天主教徒,我們應該會揀St. Clare’s.

...

請問你住係邊 ? 同埋St Clare offer am 定pm ? 因為我地住藍田而且又係天主教徒, 我地get offer pm

I got AM offer, my girl 0804

We are also catholic and live in Causeway, which is very close to True light.  We got PM offer.  
Any one who is catholic, is allocated to AM class?

原帖由 Winnietao 於 10-12-22 10:32 發表

請問你住係邊 ? 同埋St Clare offer am 定pm ? 因為我地住藍田而且又係天主教徒, 我地get offer pm

唔係呀, 我都見到有其他囝囝的, 不過都係PM offer, 所以我想知係唔係男仔都係PM呢?
原帖由 MBK 於 10-12-22 10:17 發表
[quote]原帖由 candon 於 10-12-22 10:04 發表

t3carol收了囝囝呀!

咁男仔收個d係大仔or細仔?

Hi carol !
就算細b都係讀上午班上校車時間都不一樣,到時先再算啦!
原帖由 t3carol 於 10-12-22 01:22 發表
Hi Saiwai,
因為我和你一樣都有兩個小朋友, 不過我係全職媽媽的, 冇姐姐幫; 請問你有冇想過當大的上P1時, 返全日是上午返學, 但細的又返下午, 你會怎樣安排呢? 我囝囝是PM offer 好煩, 考慮堅道AM還是大坑PM好..
TH ...

回復 110# saiwai 的帖子

saiwai,  congratulations!
[img align=right]http://bd.lilypie.com/4ru9p8.png[/img]

我囝囝係5月, 另外honey_karen好似係9月
原帖由 candon 於 10-12-22 11:06 發表
咁男仔收個d係大仔or細仔?

Hi Saiwai,
但係如果佢都係上午的話都好D, 因為佢都係要起身返學嘛.. 如果佢係返下午的話, 一早又要起身, 仲要好早果種(因為小學返早D)... 真係好慘..
原帖由 saiwai 於 10-12-22 11:11 發表
Hi carol !
就算細b都係讀上午班上校車時間都不一樣,到時先再算啦!

Hi hkpwong!
現在一星期一次閱讀報告工課不多,補習就沒有這種需要,無論讀那一間kg其實好多小朋友都會再學其他打好基礎,睇你自己需要。
原帖由 hkpwong 於 10-12-22 01:30 發表
Saiwai,

請問多homework 嗎? 要唔要補習?

Hi octopus!
Thanks!!!
原帖由 octopus481 於 10-12-22 11:17 發表
saiwai,  congratulations!

Saiwai,
請問你囡囡果班,今年有冇男仔呀?

你可以試寫上午班信,其實我細囡現在返全日n1有時都有這個情出現,唯有叫大囡放學後午睡,但可惜大囡鬼打禁好精神都不需要午睡
原帖由 t3carol 於 10-12-22 11:21 發表
Hi Saiwai,
但係如果佢都係上午的話都好D, 因為佢都係要起身返學嘛.. 如果佢係返下午的話, 一早又要起身, 仲要好早果種(因為小學返早D)... 真係好慘..

t3carol,
我囡這班冇男仔,隔離班有2-3個。

放左學仲可以午睡? 晚上咪會好夜瞓?  但我唔知上午班有冇男仔, 如果request轉上午, 但到時得我囝囝一個男仔, 我就唔係好想了..
原帖由 saiwai 於 10-12-22 11:34 發表
你可以試寫上午班信,其實我細囡現在返全日n1有時都有這個情出現,唯有叫大囡放學後午睡,但可惜大囡鬼打禁好精神都不需要午睡

大女01/08, 住油塘, 收到PM OFFER ...

其實今年有幾多個APPLICATION 呢??
‹ 上一主題|下一主題