用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 個Christmas Show好滿意!
go

個Christmas Show好滿意!

好開心的一天,好成功!
可能係第一次參加小朋友呢類型嘅活動,自已都好盡興!
老師們上下都好好,每個小朋友都有表演嘅機會!
唔會有偏心嘅情況 (我仲停留喺細個時,老師會選自已偏愛嘅學生年代)。
其實班老師都真係好忙,又要同班學生表演,又要應酬啲家長,仲要搞埋秩序

老師姨姨們,辛苦晒!
Merry Christmas & Happy New Year

Agree呀!  亞女玩得好開心!  
雖然佢太驚(最終都無上到台表演, 只係係台下攬住我狂喊, 話好驚, 死都唔肯上台!) 不過, 佢係台下同d同學仔跳舞都好開心!

但係點都有小小偏心嘅, 有冇發現N1A上台送花嗰個女仔, 成日學校比賽都有份WIN架, 中秋, HALLOWEEN又係今次CHRISTMAS 吊飾又係, 叫ARABELLE呀

今年確係比上一年辦得好既~
但食物就比上年差好多~

我個女都好開心呀...GOOD!!!

Agree! We enjoy it very much! First time to see my son to perform on stage, very touching! I love it!
Thanks for all teachers & EE!

獻花, 致詞當然係揀聽教聽話, 可愛, 合作又定性的小朋友去做, 至於學校o個D小型比賽, 來來去去都係某一撮小朋友攞晒, 可能佢地家長美術天份高, 又有心機去做呢D小手作, 所謂親子其實99%係家長包辦, 講真呢D比賽輸贏都無乜重要性, 無需太介懷.
原帖由 keifun 於 10-12-20 14:32 發表
但係點都有小小偏心嘅, 有冇發現N1A上台送花嗰個女仔, 成日學校比賽都有份WIN架, 中秋, HALLOWEEN又係今次CHRISTMAS 吊飾又係, 叫ARABELLE呀

食物種類和上年差不多, 有些款式好似熟口熟面, 今年的流程整體都幾順暢, MS MA和MS JORELL做司儀特別搶鏡, 另外我想請問有無家長參加過COBY DANCE?  呢位COBY哥哥(似叔叔多D)以英文來教跳舞, 但我和其他家長都覺得他的英文認真麻麻呢.

原帖由 小可人媽媽 於 10-12-20 21:37 發表
今年確係比上一年辦得好既~
但食物就比上年差好多~

可愛、美術天份高, 等真係見仁見智, 可能聽話啩!?
原帖由 helenli 於 10-12-21 01:52 發表
獻花, 致詞當然係揀聽教聽話, 可愛, 合作又定性的小朋友去做, 至於學校o個D小型比賽, 來來去去都係某一撮小朋友攞晒, 可能佢地家長美術天份高, 又有心機去做呢D小手作, 所謂親子其實99%係家長包辦, 講真呢D比賽輸贏 ...

原帖由 helenli 於 10-12-21 01:52 發表
獻花, 致詞當然係揀聽教聽話, 可愛, 合作又定性的小朋友去做, 至於學校o個D小型比賽, 來來去去都係某一撮小朋友攞晒, 可能佢地家長美術天份高, 又有心機去做呢D小手作, 所謂親子其實99%係家長包辦, 講真呢D比賽輸贏 ...

Agreed with the 合作又定性的小朋友去做,但如果小型比賽,來來去去都俾自已班底,其它小朋友/家長邊有心機參加呢?何況Halloween當日我都在場,見到其它小朋友仲有心思都冇贏...唔fair woooo~~~

當然,我冇留意到呢個叫ARABELLE嘅妹妹,不過,睇番啲相,當日確實仲有幾個好過佢嘅costume...keifun心水好清播

原帖由 keifun 於 10-12-21 09:33 發表
可愛、美術天份高, 等真係見仁見智, 可能聽話啩!?

我想問,呢位小朋友個爸爸係咪幫某魚肝油係金巴倫拍過廣告果一位? (我唔肯定!)  但呢位小朋友真係好可愛... ^^

原帖由 helenli 於 10-12-21 01:55 發表
食物種類和上年差不多, 有些款式好似熟口熟面, 今年的流程整體都幾順暢, MS MA和MS JORELL做司儀特別搶鏡, 另外我想請問有無家長參加過COBY DANCE?  呢位COBY哥哥(似叔叔多D)以英文來教跳舞, 但我和其他家長都覺得他 ...

咁你覺唔覺Miss Jorell 英文唔得呢? 我自已覺得佢冇問題囉...跳舞果part仲好好添 (嘻嘻)
Coby...唔G,不過有日我接放學,見佢同啲家長傾計,覺得佢乸乸哋,用英文對答,但唔掂... 難聽 (Sorry)

死火, 仲諗住下一期比自己個小朋友參加COBY DANCE TIM, 咁點呢? 仲話用英文教架WOO!?!
原帖由 oct07-mama 於 10-12-22 01:03 發表

咁你覺唔覺Miss Jorell 英文唔得呢? 我自已覺得佢冇問題囉...跳舞果part仲好好添 (嘻嘻)
Coby...唔G,不過有日我接放學,見佢同啲家長傾計,覺得佢乸乸哋,用英文對答,但唔掂... 難聽 (Sorry) ...

原帖由 keifun 於 10-12-22 09:12 發表
死火, 仲諗住下一期比自己個小朋友參加COBY DANCE TIM, 咁點呢? 仲話用英文教架WOO!?!

咁都係唱歌仔jeeee,冇所謂啦。
for me 咪叫做俾個chance小朋友玩下 loo... 我都諗住join... 知唔知下期係幾時呀?

散場後我同MS JORELL傾左幾句, 佢完全係一個NATIVE啦, 非常好聽的英文, 佢在興趣班負責一節故事堂, 我阿仔好鍾意佢, 特別鍾意聽佢講故事, MS JORELL有愛心又有心機教小朋友, 大家都有眼見.
至於COBY先生, 在台下聽佢做司儀就唔多掂檔, 如果目的係學跳舞參加下無妨, 但希望透過跳舞學英文就唔好太大期望...

原帖由 oct07-mama 於 10-12-22 01:03 發表

Coby...唔G,不過有日我接放學,見佢同啲家長傾計,覺得佢乸乸哋,用英文對答,但唔掂... 難聽 (Sorry) ...

下期可能放完假有得報啩! 因為問過老師佢地話呢期都差不多完, 不過正確時間就未知, 至於英文就唔理佢住, 學你話齋, 比個小朋友玩下跳下舞姐!
我都好鍾意MISS JORELL, 佢好有愛心, 佢教咁多班都知道晒所有小朋友個名, 又成日BIG HUG佢地, 見D小朋友都好鍾意呢位NET TEACHER
原帖由 oct07-mama 於 10-12-22 11:47 發表

咁都係唱歌仔jeeee,冇所謂啦。
for me 咪叫做俾個chance小朋友玩下 loo... 我都諗住join... 知唔知下期係幾時呀?

SN有几名NET?

原帖由 SaSa930 於 10-12-23 19:09 發表
SN有几名NET?

三個教英文... 一個愛爾蘭Ms Bernie、一個印度+香港Ms Puja(識聽少少廣東話...真係好少)、一個西班牙+日本Ms Jorell

好似一個教普通話劉老師(北京腔,識講廣東話)

贊成!!!  第一次參加幼稚園o既 christmas party, 雖然我都淨係食o左半碟o野, 但阿仔同我o地都好開心, 又估唔到佢上台都冇喊, 冇諗過 3 歲小朋友都可以表演. 真係多謝各位老師 & 姨姨!

至於 miss jorell, 我同阿仔都好鐘意佢, party 當日佢又唱又跳, 為成個舞台生息不少.