用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 黃大仙區 - 孔仙洲中學 及 伍華中學
go

黃大仙區 - 孔仙洲中學 及 伍華中學 [複製鏈接]

有冇人可以分析下呢兩間中學呀?

因外甥要派中學.

唔該晒!
   0    0    0    0

孔仙洲中學 , 伍華中學
其實兩間都麻麻

孔記(孔仙洲):之前爆出一單學生在區內性愛既新聞,英文水平一般

伍華中學:近年學生質素不及以前,甚至上課可以打遊戲機,send短訊,加上老師又唔理...,
近年更降落band3.英文水平一般,學生更要
自行出外補習

不如,你揀卜維廉仲好過la,近年尼間都校風好返,更對學生進行密習式補課.

其實外甥只是band2,只想搵間校風好d.

tks

如果黃大仙區我就揀可立,我見平時D同學仔出街食飯都係絲絲文文,我有朋友個仔讀可立小學,他們都好想直上可立中學.

原帖由 momther 於 11-1-4 19:13 發表
孔仙洲中學 , 伍華中學
其實兩間都麻麻

孔記(孔仙洲):之前爆出一單學生在區內性愛既新聞,英文水平一般

伍華中學:近年學生質素不及以前,甚至上課可以打遊戲機,send短訊,加上老師又唔理...,
近年更降落band3.英文水平 ...

你玩咩,卜記有排都未上到band2!

就個人而言,我覺得孔仙洲好啲。
孔仙洲訓導組聽講好嚴,而且地方僻靜;伍華隔離係柏立基健康院,成日有啲白粉佬。
似就孔仙洲係band2頭,伍華就band2尾,依加就唔知喇。
但總括黃大仙區band2學校,孔仙洲係幾好嫁喇。
卜記係band3,係人都知;可立係band1,都唔同級數!

回復 2# coffeetang 的帖子

你玩咩,我幾時話卜記band2...我只係話間學校宜家好返d者...

卜維廉訓導組都好嚴,成日有訓導老師巡邏,而且地方都僻靜

之前卜記差在收生質數參差,宜家d學生10個有8個都好乖,同埋卜記差既原因之一,都係你d咁既人係咁唱衰間學校者...

‹ 上一主題|下一主題