用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 咁鬼凍, 你地點叫小朋友起身返學呀?
go

咁鬼凍, 你地點叫小朋友起身返學呀? [複製鏈接]

咁鬼凍, 你地點叫小朋友起身返學呀? 齊來分享下.
   0    0    0    0

回覆 1# 晴雨公仔 的文章

06:00,低過10度可着羽絨,手揸暖包囉·
無知是福

我會請佢食凍柑

可能有爹地遺傳, 我仔由細已係一叫就起, 而家已經小四, 呢2日都ok, 當然要準備好大褸, 熱飲, 暖氣, 一梳洗完就換衫拎暖包飲奶.
仲有一樣, 要趁出被竇時著好襪, 因為只腳暖個身就會暖.

我仔都係, 由細到大返學都係無問題, 一叫就起身, 有我遺傳...haha
原帖由 IRON 於 10-12-18 09:49 發表
可能有爹地遺傳, 我仔由細已係一叫就起, 而家已經小四, 呢2日都ok, 當然要準備好大褸, 熱飲, 暖氣, 一梳洗完就換衫拎暖包飲奶.
仲有一樣, 要趁出被竇時著好襪, 因為只腳暖個身就會暖. ...

睇黎咁凍天氣叫小朋友起床真是一件難事! 看來都關連遺傳, 事關我都係可以早起,所以, 一叫亞仔起床, 雖然會有少少懶床, 我都容許他一點點, 最重要起床後立刻穿件厚衫, 唔好凍親. 我無幫他著襪, 只穿毛毛拖鞋都ok.
[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

醒目開學勳章

習慣
只要習慣一叫就起,幾凍都會立即起
‹ 上一主題|下一主題