用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 DBSPD Waiting list
go

DBSPD Waiting list [複製鏈接]

我地當年都係waiting list, 一心唸住無機會, 而且已有另一間不錯的學校收左仔仔, 所以無send 任何信去要求3rd in. 但最後學校都有打電話叫3rd in, in 完隔左五分鐘後收到電話立即收.

我唔知學校叫左幾多人去3rd in, 但我地果日有三個小朋友, 其中兩個係即時收左.  唔知整體機會率, 但當日叫返去3rd in 既就係2/3 成功.

3rd in 當日, 3位小朋友連父母都在房間, 較casual, 並不似2nd in 咁嚴肅, 校長會傾計咁問吓家長小朋友既日常野. 唔知算唔算in 埋父母, 但真係好casual  咁傾吓, 令你無任何壓力.

祝你好運!!!

原帖由 123jump 於 10-12-16 18:42 發表
1.  請問有無人知道waiting list條咪重要有3rd in?
2.  3rd in 又會點 in?係咪好似 2nd in 要 in 埋父母?
3.  Waiting list 的機會大唔大?

好似由農曆新年左右至八月中都有.
聽返D 家長講, 有D 係即in 即收, 有D 隔幾日收電話, 有D 要再去4th in. 但4th in 亦有人有收, 亦有人唔收.

祝好運!

原帖由 TIGERBAMA 於 10-12-20 14:46 發表
請問隔左幾耐先 call waiting?

3rd in 係電話通知, 無信.

我唔知幾多人係waiting list, 亦唔知佢call 左幾多個percent 既人返去3rd in, 更唔知當中既成功率, 呢D 只會得學校先知.
‹ 上一主題|下一主題