用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 各位PN班家長,我地要一齊投訴
go

各位PN班家長,我地要一齊投訴 [複製鏈接]

我個小朋友是讀PN的,近來聽好多家長都同我一樣發現廁所嬸嬸出了好多問題,詳例如下,如發生在你們的小朋友身上請合力向學校投訴,要求他們改善.

1. 去完大便沒有幫小朋友清潔,
2. 很多男仔都發現掉轉條褲著,而不是一天
3. 又常常掉轉條尿片著
4. 反轉襪褲著
5. 有人試過著了兩條尿片放學,全日沒有幫小朋友換過片片
6. 有個小朋友話佢打手手
7. 有個小朋友話佢"HOW"佢個頭
   0    0    0    0

吓.. 真係好離譜喎.. 要同學校反映一下!!

嘩!好嚴重喎!

我囝囝下年會入讀k1,正為此事而擔心。
我朋友的囝囝就是被嬸嬸"how"頭,片片掉轉前後着,就連面褲也試過掉轉前後着,懷疑是新嚟廁所嬸嬸所為,我會建議我朋友寫封暱名信寄比校長。

原帖由 cutejai 於 10-12-16 15:57 發表
我個小朋友是讀PN的,近來聽好多家長都同我一樣發現廁所嬸嬸出了好多問題,詳例如下,如發生在你們的小朋友身上請合力向學校投訴,要求他們改善.

2. 很多男仔都發現掉轉條褲著,而不是一天 ...

呢啲嘢一定要出聲, 重要快. 有呢啲經歷嘅家長要即刻同學校聯絡.

原帖由 cutejai 於 10-12-16 15:57 發表

2. 很多男仔都發現掉轉條褲著,而不是一天 ...

但係接返學放學時又唔見有新嬸嬸出現喎,但係如果係舊的嬸嬸點解又返學咁耐,只係上星期先開始出現問題,真係好可疑

如果有以下經歷的家長,請你們打電話又好傳真又好,比壓力學校,唔好又為了節省金錢,請一些沒有質數的嬸嬸這樣對我們的小朋友,每個月比四千幾學費得到如此對待實在太離譜啦

我個仔而家每日都會去49号校舍vv,我老公同佢一起去...我老公話:其實d嬸嬸對d小朋友好惡,見到我老公更係唔同晒喇....d小朋友聼到嬸嬸把"sing"都驚

有d補充:今朝問咗個仔d嬸嬸惡唔惡有冇閙佢,佢話冇....因為之前個仔連續嘔咗幾日(好似4日)因為4日都換晒衫番屋企.所以我問佢嬸嬸有無閙佢.我諗每間校舍d嬸嬸都唔同

事件發生係約道校舍果邊••••••

原帖由 poon小朋友 於 10-12-17 07:54 發表
我個仔而家每日都會去49号校舍vv,我老公同佢一起去...我老公話:其實d嬸嬸對d小朋友好惡,見到我老公更係唔同晒喇....d小朋友聼到嬸嬸把"sing"都驚

原帖由 fishballbaby 於 10-12-17 17:52 發表
事件發生係約道校舍果邊••••••

我個仔返學前去49号,但係佢讀51号(係課室嘔要換衫)
所以我嘅意思係每間校舍嬸嬸都唔同......

就係PN班約道那邊,個個小朋友都好細未識表達發生什麼事,講野又未太叻,先有問題咁先驚,49號那邊個個大仔,有嘜事都識要求投訴又識講都冇咁擔心.

我個小朋友就係由問題嬸嬸出後開始就大哭大叫唔肯換衫,又叫唔返學,佢從未試過咁樣,真係唔知巧合定真係有人對佢唔好先會咁好擔心,覺得好可怕

我囝囝都係係49校舍, 我聽到你地咁講, 我有問過囝囝, 嬸嬸好唔好嫁, 佢話好好, 咁有冇罵其他小朋友, 佢話冇, 佢話如果小朋友唔識得著褲嬸嬸都會幫佢地著, 不過我個仔就係讀n1大仔, 你地可以試下先寫張字條比class teacher, 叫佢留意有冇咁嘅問題, 跟住覆返家長, 因為我次次有問題都係咁做, 老師會即日覆返我, follow左會同我講返嫁, 我諗有用過打去學校叫果d聽電話嘅職員跟(只係個人意見)

原帖由 queeniewingchow 於 10-12-19 23:51 發表
我囝囝都係係49校舍, 我聽到你地咁講, 我有問過囝囝, 嬸嬸好唔好嫁, 佢話好好, 咁有冇罵其他小朋友, 佢話冇, 佢話如果小朋友唔識得著褲嬸嬸都會幫佢地著, 不過我個仔就係讀n1大仔, 你地可以試下先寫張字條比class te ...

我個仔成日都話好鐘意嬸嬸噃, 我問佢返學鐘意边個老師, 佢話嬏嬏, 點都好, 快D打返學校同班主任了解下

原帖由 cutejai 於 10-12-16 22:48 發表
如果有以下經歷的家長,請你們打電話又好傳真又好,比壓力學校,唔好又為了節省金錢,請一些沒有質數的嬸嬸這樣對我們的小朋友,每個月比四千幾學費得到如此對待實在太離譜啦 ...

唉, 呢度無乜PN家長討論, 大多N1家長, 有時想知道PN小朋友學校情況交流吓都好難, 多謝妳報料

-- deleted --

你地投訴咗未....如果未可以明天家長日同班主講,你地唔講學校唔會知......
有一次我等個仔校車,佢一落車就指住校車話有個小朋友打佢,打佢胸口..有打佢隻手....
我打比校車ee...佢話係,個小朋友(女仔)本身就鐘意打人...但唔知個女仔打咗佢咁多吓,因為我個仔都有話比EE知...EE立即幫佢掉位......
其實佢(女仔)開學到而家都係自己一個坐,因為我個仔就落車所以坐咗隔離一"震"...就比佢打
所以有D咩...都要快速同學校講....

-- deleted --

回復 1# 1010sy 的帖子

你有冇講有幾個家長都話,有哩個問題呀
‹ 上一主題|下一主題