用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問蘇浙 PN 係咪仲未公佈 result ???
樓主: joyjoy815
go

想問蘇浙 PN 係咪仲未公佈 result ??? [複製鏈接]

我都係住東區, 我反而覺得校車會安全過老人家或工人接送, 因為條路好斜, 天氣唔好又驚危險, 而校車駛到上學校, 同埋學校應該好有經驗點handle兩歲小朋友搭車啦。

午睡果度你地諗住點推遲法? 日頭俾佢瞓幾耐, 夜晚要佢幾點瞓同朝早幾點起身? 我朋友個女N1返PM, 搞到夜晚成11點幾至瞓, 我唔想搞到咁夜呀, 對細路唔好, 對大人都辛苦!

回覆 80# valvalchiu 的文章

hihi, 好似真係搭校車好d wor, 我check左太古城今年一個學期車費都係$2700, 唔算貴啦, 又唔駛老人家辛苦, 仲要返學必經o個條斜路都真係好甘, 老人家同小朋友行都唔放心!

知唔知一共有幾多班N1?

醒目開學勳章

想請問, offer的小朋友係大B定係細B? 你地又係幾月幾號去IN架呢?

我個仔係8B, 我地係1127IN, 到今日都收唔到信, 好大機會唔收了

之前明慧, 迦南同開啟思收左, 我地宜家都疊埋心水讀明慧了.

我小孩是8月bb, 11月尾in, offer am class

蘇浙, 明慧, 民生, 玫瑰崗, 啟思, 迦南, think 全收

比較幸運

但一定選蘇浙

我都係11月27號IN ,我B2月大B,而且簡下午班,可能好啲.
我知N班唔係直昇K1,到時又要再面試,知唔知机會係咪一樣?

我都比較幸運,我只報了蘇浙一間,我是選擇上午班的,但就下午班收佢. 佢是2月出生, 也是11月27日interview. 希望可以直升k1,或有多d機會都好d.

回復 85# Leading 的帖子

你個仔好叻呀! 甘多學校收.

大家好, 我bb是6月b, 蘇浙收了pm。而家要煩的是交通, 因我們是住在黃大仙的,
(1)請問有沒有媬姆車或校車是往這區的呢?
(2)蘇浙的英文程度如何? 我在想如每天30min英文, 是否需要再另找英文playgroup上

黃大仙去北角真係幾遠.我見學校指定校巴只限港島區,但之前我見過有post,有個別12座位校車(貨Van型)可接送過海,但唔可以入學校,只可係車房門口落

回復 6# Leading 的帖子

回復 3# morning617 的帖子

Seems too far for a 2-yr old kid..

原帖由 Go-to-school 於 11-1-19 16:51 發表
黃大仙去北角甘遠都送仔去蘇幼??

會唔會拺間九龍好幼稚園對小朋友好D呀?

回復 5# morning617 的帖子

黃大仙囡既一定考德望, 仔既考聖母啦

其實我哋都唔想咁遠架, 但係九龍區2歲班暫時只有德福(國際班)收咗佢, 相比蘇浙, 好似蘇浙好啲, 其他如學之園, 劍鳴等又未考(況且都未必收啦, 咁多人爭...)我又想俾囝囝學好啲英文同普通話, 先至揀間咁遠...

回復 1# morning617 的帖子

蘇浙全英普, 我有5個朋友的小孩都讀蘇浙

其中一個K1考了去聖保羅堂幼稚園

一個K1考了聖公會幼稚園

但這2位家長都後悔, 同時覺得小孩之普通話及英文沒之前好, 只有廣東話好了

其餘三個朋友的小孩的英普真係好好

蘇浙幼稚園又比較易升蘇浙小學

我Victoria也不去面試了, 質素差不多, 但每月用多5,6千元,值

http://www.10ababy.com/index.php?m=15&p=int
‹ 上一主題|下一主題