用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問蘇浙 PN 係咪仲未公佈 result ???
樓主: joyjoy815
go

想問蘇浙 PN 係咪仲未公佈 result ??? [複製鏈接]

my girl got a.m. offer,
and i am just struggling wether to let a two year old girl to take school bus.

other pretty mom, what do you think?

哈哈, 其實我一早都預阿囡無offer, 唔係話"賴", 阿囡果日表現真係唔好, 病又食左藥, 呆下呆下, IN完一上車就瞓, 有offer我當bonus啦!

原帖由 PercyPer 於 11-1-12 09:01 發表
哈 , 你呢個寄失, 又以為冇offer既問題, 我都問過學校, 聽電話個人士話, "一定" 唔會寄失, 係"一定"咁囉~

不過咁, 佢話呢, 之後會做統計, 如果家長真係冇回覆, 佢地會打去問家長係咪唔讀喎~

btw, 我已接受左baby冇 ...

我個仔都係收左PM,我都好開心,但仲未諗掂返下午班個SCHEDULE點搞,因為返學撞正佢午睡時間,我又好唔想佢夜晚咁夜瞓 (而家佢9PM左右會瞓)。

各位打算讀PM既,會點安排小朋友既SCHEDULE?

其實學校係點分收AM / PM ?
大細bb既分別?

回復 63# bobg 的帖子

你好!我呀B都係下午班,大家做同學仔.
我呀B平日都係9點多到瞓,~6:30身飲奶再瞓到8:30,12:30午覺,2個鐘。
我諗住7,8月開始減少午覺時間,比佢習慣下.有啲朋友仔女會放學后~5:00先小睡半個鍾.
你要唔要搭校車呀?我住東區,要搭呀.

我b係大b...都唔收...走寶呀佢地....
我b個日表現唔錯,只係對手太強
不過,我屋企人已經講到明唔比阿b過海返幼兒園,所以收都無用

原帖由 babycute2009 於 11-1-12 22:34 發表
其實學校係點分收AM / PM ?
大細bb既分別?

你地好呀!  我B都會返下午班, 我都係諗住慢慢推遲阿B瞓覺時間, 希望佢到時可以適應到啦:loveliness:

我住北角近炮台山果邊, 行返學都要15-20分鐘, 我都重諗繄要唔要比佢搭校車呀, 始終得果兩歲人仔自己搭校車真係有D唔放心呀

yes, really hesitate to let her take school bus, can any nursery mum share their experience in taking school bus to KCS??
is it safe?

我又唔係好擔心搭校車, 咪當等佢學吓獨立囉, 最多頭半個月自己接送先囉

我都要個仔搭校巴,希望D姐姐會看緊D啦!午睡都係一個問題,我怕佢放學坐校巴睡著了,唔記得下車,真的有點擔心. 但我又要返工. 你地知唔知上下午收多少學生.

我個仔基本上, 上午同下午都要訓個幾鐘. 但收到信個之後個日開始, 佢居然唔訓下午個次, 唔通佢咁鍾意間學校?

原帖由 waffle 於 11-1-13 22:19 發表
我個仔基本上, 上午同下午都要訓個幾鐘. 但收到信個之後個日開始, 居然唔訓下午個次, 唔通佢咁鍾意間學校?

要讚呀!咁乖仔!

點解好似大部人都係收到pm offer架呢??
咁am咪好少人... 定學校reserve左d位呢??

我個仔都係pm 呀, 我地住太古城, 我都諗緊比佢搭校車定搵屋企老人家接送...
唔知d放學時間會唔會塞車呢...

the school is not close to MTR station and no public transport can direct assess to the school

Yes, I remember that couple months ago, there was a daddy who brought his daughter to KCS but he felt down from the long stairs (The one from King's road to KCS) and died...!

I think taking school bus is safer..

回復 73# ch_lcpaa 的帖子

我地後生行果條斜路都覺得辛苦啦, 何況係老人家

讀蘇浙一定要坐校車,打風落雨行上行落好危險

回復 77# snow228 的帖子

係wor, 真係好危險咁wor...
咁真係搭校車比較好!

唔知貴唔貴呢??

岩岩check左website, 一個學期o既車費大約$2700左右~
都好抵丫!

Hi ch_Icpaa,

I live in Taikoo Shing too! I am not sure go to school with grandma or by school bus.

原帖由 ch_lcpaa 於 11-1-14 00:43 發表
點解好似大部人都係收到pm offer架呢??
咁am咪好少人... 定學校reserve左d位呢??

我個仔都係pm 呀, 我地住太古城, 我都諗緊比佢搭校車定搵屋企老人家接送...
唔知d放學時間會唔會塞車呢... ...
‹ 上一主題|下一主題