用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生 (MS) 有無家長收到信
樓主: vincenthkg
go

民生 (MS) 有無家長收到信 [複製鏈接]

親子童讀樂

間間幼稚園都話唔開offer定reject事, 但事實係關lor, 我唔會信佢地講野
原帖由 Miffy-miffy 於 10-12-13 16:29 發表
未收到.......
打咗去ms問係咪今日收到信就有offer, 收唔到等於無..... 佢話無關喎, 係按no寄喎.....但願如此啦 >_

Agreed.  As you can see, only offer letters have been received up to now, no waiting / rejection letters.  So, I am sure that MS only sent out the offer letters on last Saturday.

我都打定輸數

親子童讀樂

咁你又認唔認得我呀, 我都成日見到你, 我都好絕望呀!!!!!!
原帖由 coco513 於 10-12-13 16:30 發表

hello, 又見到你喇~ 你認唔認得我呀?
我諗我都係一樣REJECT多喇~ 暫時冇一間有offer呀

0812 bb, got pm offer
interview on 4 dec 17:00

I have called to MS office and a lady replied me that they are still preparing some letters and will send out these letters in the next few days.  I think that these letters are likely rejection letters.

細b都有啦! 恭喜! 恭喜!

要返屋企先知有冇信!!
都係果句有收信即offer,未有信就.......
阿囝e家都仲未有著落....都吾知點算.....!!

I rec'd AM offer and performed interviewed on 26 Nov.  By the way, does anyone know how much is the monthly school fee?  How often of the English and Putonghua lesson?

我今日開左信箱喇..得宣道封interview 信..我諗我都係好似創價咁收reject letter 了..唉..好唔開心呢...阿仔都答得幾好..
想問下有offer 既家長..係咪全識媽媽啊??

原帖由 alicialee1210 於 10-12-13 16:36 發表
咁你又認唔認得我呀, 我都成日見到你, 我都好絕望呀!!!!!!

我認得呀   我見D人成日話頭痛唔知讀邊間, 我覺得我個頭仲痛過佢呀

我個女當日in得好好,全識答,答得好專心,仲係用完整句子答,老師都猛讚佢。咁都收唔到信,我都唔明點解?!

親子童讀樂

大家咁話啦, 我真係好唔開心, 都唔知佢地咩收生準則, 老實說我已經喊咗幾次, 真係覺得好辛苦好似做咩都唔啱學校心水, 但又有好多人間間都有offer, 自己係咪真係衰成咁呀!
原帖由 coco513 於 10-12-13 16:54 發表

我認得呀   我見D人成日話頭痛唔知讀邊間, 我覺得我個頭仲痛過佢呀

我打佐去問,佢地都係話d信陸續寄緊,我地仲有希望。不如對下no,我個女係25xx,27/11in,你地呢?

joeyma,

I think you still have chance, maybe your postman delivery post in am and not yet delivered to your home.

What I guess is those receive letter from next day onwards are mostly rejected, but not all...

回復 10# chillio 的帖子

請問你有冇介紹人呀!
抑或係百冇人士呀?

回復 3# joeyma 的帖子

之前創價都係咁复, 我哋就由mon等到fri, 由"愛"變"恨"

my2008bb

我哋係百冇呀

唔好唔開心啦 ! 有我陪你 我仔都未有著落 仲有時間

原帖由 alicialee1210 於 10-12-13 17:02 發表
大家咁話啦, 我真係好唔開心, 都唔知佢地咩收生準則, 老實說我已經喊咗幾次, 真係覺得好辛苦好似做咩都唔啱學校心水, 但又有好多人間間都有offer, 自己係咪真係衰成咁呀! ...

原帖由 alicialee1210 於 10-12-13 17:02 發表
大家咁話啦, 我真係好唔開心, 都唔知佢地咩收生準則, 老實說我已經喊咗幾次, 真係覺得好辛苦好似做咩都唔啱學校心水, 但又有好多人間間都有offer, 自己係咪真係衰成咁呀! ...

傻豬, 咁又唔好喊, 我最唔開心就係KV同祟真囉, 因為都幾有信心嫁, 不過算啦, 都過去左喇, touchwood如果真係冇offer, 咁我地唯有係呢幾年努力幫小朋友增值下啦, 都冇得我地choose嫁啦~   
仲有呀, 你都唔好咁唔開心呀, 我最多俾你唔開心一日咁多啦, 第二日起身就要笑番嫁喇 我地一齊努力啦
‹ 上一主題|下一主題