用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 學羽毛球
go

學羽毛球 [複製鏈接]

我個囡囡現在五歲,想學羽毛球,唔知有無人可以介紹一吓呀.....唔該!
   0    0    0    0

回復 1# NatalieLo916 的帖子

Test!!..ThankYou!

回復 1# NatalieLo916 的帖子

我囡囡(5歲)依家係北角渣華道運動場學緊,而我囡囡到現在五歲多都已經學會一些打高球及一啲基本既步法,所以我覺得個教練都教得幾好,而且佢教小朋友真係幾有心機,因此我依家自己都 學埋一份,我都已經學咗大半年,真係覺得比以前進步咗好多,而且個教練收費唔貴,所以我覺得幾啱我自己同個囡......依家佢收我$160一個鍾仲包埋場錢,小組兩個人以上學仲會平啲,如果有其他家長或小朋 友想學,就可以一齊以小組型式去學,咁就可以大家都平啲啦...!!!....我已PM咗啲資料比你

Please also the teacher's information for me, thanks a lot.

Please pm to me the details, thanks !!

回復 3# Stanleylo88 的帖子

有興趣呀,請問系幾點打呀? 請PM我,thx

I am interested in it, please kindly pm me the info.
thanks

C-Lai:
share123:
daisy17772:

醒目開學勳章 王國長老

版主按:
請勿在版面張貼沒有讀取性之文章 (e.g Pls PM me 或留下電郵地址).

請自行發 PM 查詢. 如EK 未能發動 PM , 請轉到 BK 發動 PM

如再勸喻仍未改善, 管理員會關閉此帖, 謝謝合作!

Badminton course

Would you please sent the information to me with thanks?

moneykhk

原帖由 mingmingba 於 11-2-22 15:03 發表
講開打羽毛球,有少少野同大家分享

我自己都係打羽毛球的,讀書時打左幾年學界,曾經有諗過個仔繼承我衣缽,所以打算搵教練教,某教練就同我講,小朋友唔好太早開始學打羽毛球,最好係7-8歲後,因為羽毛球係有好多關節動作,太細學的 ...

謝謝!咁冇有話最好幾大開始呢﹖8yr其實都仲係發育wor!

any in kowloon side?

我都想知九龍這邊有冇?有冇網址可提供?謝

可否pm 多些資料?  tks!
原帖由 Stanleylo88 於 10-12-13 11:51 發表
我囡囡(5歲)依家係北角渣華道運動場學緊,而我囡囡到現在五歲多都已經學會一些打高球及一啲基本既步法,所以我覺得個教練都教得幾好,而且佢教小朋友真係幾有心機,因此我依家自己都 學埋一份,我都已經學咗大半年,真係覺 ...

原帖由 mingmingba 於 11-2-22 15:03 發表
講開打羽毛球,有少少野同大家分享

我自己都係打羽毛球的,讀書時打左幾年學界,曾經有諗過個仔繼承我衣缽,所以打算搵教練教,某教練就同我講,小朋友唔好太早開始學打羽毛球,最好係7-8歲後,因為羽毛球係有好多關節動作,太細學的 ...

你說得很對。打羽毛球對腿部的勞損真的很大,特別是膝關節的部份。但是,要注意的是,你提到的是"港青","港隊",他們基乎是每天練習,每日練幾小時,而且練習的強度和深度都不同,如果同只是想多一種興趣和活動的家長來說,是不能相提並論。所以,最重要是想小朋友在羽毛球發展到什麼程度。在中國內地,基本上所有想入國家隊的小朋友都是4-5歲就開始接觸。

please pm to me,thanks!
‹ 上一主題|下一主題