用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問有什麼練習好介紹?!
go

請問有什麼練習好介紹?! [複製鏈接]

我大仔剛上小一, d個星期考了佢人生第一個大考....雖然上個月都試過測驗, 但考試難度始終會比測驗深, 所以我買了幾本複習俾佢做, 點知一路做就一路覺得有問題, d 問題常常出錯, eg. 打錯字, 意思錯誤, he 變she等等.....
所以我想問吓大家有冇乜野好介紹, thx.

我多數會係測驗考試前俾我大仔做, 當係做卷咁....所以希望搵到d考題形式的複習....thank you!!!

ps. 樂思的考試總複習 不用介紹了, 就是d個出版社的練習有出錯....

0    0    0    0

原帖由 恩林 於 10-12-12 19:01 發表
我大仔剛上小一, d個星期考了佢人生第一個大考....雖然上個月都試過測驗, 但考試難度始終會比測驗深, 所以我買了幾本複習俾佢做, 點知一路做就一路覺得有問題, d 問題常常出錯, eg. 打錯字, 意思錯誤, he 變she等等. ...

樂思中文我覺得幾好呀.
英文可以試下longman

醒目開學勳章

longman ninety days

我覺得
英文--精英出版社 出我英文直通車,
數學--學林 及 志堅
都不錯

中文-- 良師
我比幾本我女兒的老師撰 , 他都是覺得良帥比較好

中文-我用樂C, 都幾好, 仲有MUG介紹?
英文- 我無買過, 亞女成日睇英文書, 無買比佢做. 小學D英文又好淺. 中文就好鬼深.

英文, 我覺得My Pal Here, 唔錯, 你可以考慮下...

原帖由 catcatmom 於 10-12-13 23:07 發表
中文-我用樂C, 都幾好, 仲有MUG介紹?
英文- 我無買過, 亞女成日睇英文書, 無買比佢做. 小學D英文又好淺. 中文就好鬼深.

‹ 上一主題|下一主題