用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有無BB 考N班都被reject架..>.<
go

有無BB 考N班都被reject架..>.< [複製鏈接]

我個仔係咪第1個?
   0    0    0    0

回復 1# jezzyuen 的帖子

考左幾多間啊 ? 係咪全部都好出名個D ?

回復 1# bopui0607 的帖子

我個係仔而家剛17個月, 考左"啟C", Reject左.....其他都未IN...不過好有挫敗感.......
佢考穿珠仔..我仔真係唔識...

一間o者, 唔洗咁灰, 我阿仔in第一間都reject, 後來都有兩個offer, 希望在明天 !

回復 1# bopui0607 的帖子

真係...希望啦.....但好難想像....N班都會咁....而家真係出生率高....08年我大女IN時(同一間學校喎)...小組形式, 圍圈唱歌....咁就收上午...
到我個仔.....單對單問問題.........仲要REJECT....

放鬆d....一定有學校收.........

一定有學校收架

回復 1# minichan1 的帖子

多謝支持!不過,真係好迷網!

醒目開學勳章

失敗乃成功之母, 你有今次經驗之後, 祝你可以好快搵到間更好嘅N1!

我個女係細女之前in過啟C都reject左,後來我就去左in靈糧但仲未有消息,不過我都吾會太擔心ge,因為大家都已經盡左力haha....你都加油la...

of course many babies will got reject la - my baby also got some reject letter la - but there must be one that eventually will accept the baby - question is they might not be the kinder you like most - but N1 is not so important which school to go - the syllabus is so easy. It just kind of giving the baby some kind of school life and training in discipline.
No need to worry too much for N class!

我個仔考迦南n班都reject左,知道消息時都好唔開心,不過知道巳經盡左力,佢唔收都無辦法,唔好灰心呀!!!

回復 1# Samuelruby 的帖子

多謝大家........當天考穿珠仔.....我仔事實上係做唔到.....因為佢而家都好BB..

我個"大仔"in2間啟C rejected, 迦南 waiting list ... 最後有一間收咗!  唔洗咁灰, 盡左力就ok, 最多明年再努力過!

唔驚, 唔會間間叫你穿珠仔, 我so far in 左4 間, 都冇要求穿珠仔, 多數叫你擺玩具, 羅野比比, bye bye 動作個類.

回復 13# jezzyuen 的帖子

唔駛灰心喎~需然我個囡都有學校offer(迦南同朗思), 不過, 我個人認為就算真係無得讀n班都無所謂啦(所以我都無交留位費), 出名嗰d又好難入, 入到學費都好鬼貴, 又要長途跋涉去返, 寧願佢返吓pg, 學吓學校唔會教嗰d仲好啦(間間n班都係教d好簡單嘅野 係屋企自己教都得啦), 屋企附近嗰d KG又好多新移民, 驚佢學埋佢哋d不良文化, 寧願唔返好過返; 講真"學"佢仲有排返呀!至少都成十幾年啦 只要你過到自己個關就得架喇
如果你真係非要佢返n班不可, 咁咪再試多幾間囉~一定有書讀嘅

回復 2# camperkc 的帖子

唔係呀..佢地係in N班架....

回復 18# jezzyuen 的帖子

我b都衰左迦南啦!!

我b未識講野..

一入到去要我b講早晨時..我已經講左我b未識講野

個老師仲不停拎張卡紙問我b上面的係咩來..又問佢顏色..我b當然無反應..:;pppp:

之後in家長
老師竟然問我佢識講幾多個單字..我由一開始就講佢未識講野..個老師好似由頭到尾都聽我講野..只係自顧自問

所以我收到waiting list都預左..而且唔失望..因為比著呢個老師教..都未必會留意到各個小朋友的個性,特質同進度

‹ 上一主題|下一主題