用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 12月15日及16日之學校活動
go

12月15日及16日之學校活動 [複製鏈接]

15號 星期三: 著便服 (紅, 綠或彩色, 要有聖誕氣氛). 因要拍攝聖誕活動班際相片

16號 星期四: 要帶聖誕禮物 (如有參加者), 禮物價值 $20-$30, 最好不要食物及易碎品. 請包裝好及寫上富勉勵的祝福語句. 用o黎 20 號交換禮物用嘅.
   0    0    0    0

Thanks for reminding!!!  I already prepared the gift lar...

Thank you for reminding!!! Hope all the kids will have a enjoyable experience la ^_^

原帖由 媽珠 於 10-12-10 17:21 發表
15號 星期三: 著便服 (紅, 綠或彩色, 要有聖誕氣氛). 因要拍攝聖誕活動班際相片

16號 星期四: 要帶聖誕禮物 (如有參加者), 禮物價值 $20-$30, 最好不要食物及易碎品. 請包裝好及寫上富勉勵的祝福語句. 用o ...

回復 1# anniema1225 的帖子

見到你哋學校有咁多活動,真係好開心呀!我囝囝要等到下年才是你們的一份子。

醒目開學勳章

我囡係n1c, 我記得通告係12月16, 20 同21著聖誕氣氛衫..... 係咪班班唔同呢 ?
原帖由 媽珠 於 10-12-10 17:21 發表

16號 星期四: 要帶聖誕禮物 (如有參加者), 禮物價值 $20-$30, 最好不要食物及易碎品. 請包裝好及寫上富勉勵的祝福語句. 用o ...

Thank you "rosebud" . 呢個係全校活動, 全部都一樣o架. 但我原意只係想提一下下星期嘅事, 所以咪只提 15 , 16 號嘅事囉.

回復 5# rosebud 的帖子

rosebud,
咁可能真係唔同喎! 因為我囡囡係15, 20 & 21 要穿便服.

我果班係N1E1 AM都係15, 20及21號穿便服喎!

My girl is in N1C2 am and casual wear day is 15, 20 and 21 :)

醒目開學勳章

我估又係我睇錯左,今晚再望清楚先,唔該哂媽珠
原帖由 媽珠 於 10-12-12 22:34 發表
Thank you "rosebud" . 呢個係全校活動, 全部都一樣o架. 但我原意只係想提一下下星期嘅事, 所以咪只提 15 , 16 號嘅事囉.

我記得15號係影班相,20號好似係交換禮物,21號係開party。(所以呢3日穿著聖誕服)

至於16號,只係deadline for 帶禮物回學校,Ms. Lit 上星期已經提我阿囡帶禮物,所以上星期我已交左。:)
原帖由 Carman1112 於 10-12-13 00:16 發表
rosebud,
咁可能真係唔同喎! 因為我囡囡係15, 20 & 21 要穿便服.

係15號影班相,
21號帶個"沒有盛載物品的書包"回校
16/17號帶禮物回校,20號用作交換禮物
p.s.我小朋友讀pn的,唔知一唔一樣呢?

我囡囡N1C AM, 通告上係寫16, 20-21 係著便服喎.
1) 班際照片: 12/16 (thur)
2) x'mas party: 12/21 (tue)
3) 交誼日: 12/20 (mon)
通告編號: york-N032/L038/U044-A
可能影班相真係有唔同既日子!!

可能影班相需時,所以要分開兩日。
我地N1A2 (am) 係15號影班相。(希望明天唔好咁凍啦!)  

原帖由 babycreamy 於 10-12-14 00:30 發表
我囡囡N1C AM, 通告上係寫16, 20-21 係著便服喎.
可能影班相真係有唔同既日子!! ...

回復 1# 蚊蚊PIG 的帖子

係咪, 後日得10 度, 要包糉先得喇..hahaha

原帖由 babycreamy 於 10-12-14 00:30 發表
可能影班相真係有唔同既日子!! ...

我個讀(國際班)同你張通告一樣
‹ 上一主題|下一主題