用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港真光中學幼稚園 大坑真光 interview 後感...
go

大坑真光 interview 後感... [複製鏈接]

上個星期六去真光interview, 真係好多人, 但老師同家長義工都好好人, 感覺好好, 希望收我個囡啦...
   4    0    0    0

囡囡好中意呢間幼稚園,面試o日係o度玩咗幾粒鐘都唔肯走(即使佢肚餓兼眼瞓),最後我先生出動絕招,氹佢話買雪糕佢先至肯走,自己希望囡囡將來會係呢間幼稚園讀,希望唔係發夢啦.....

我都好鍾意呀, 希望大家都成功啦...
但我到現在一間offer都未有真係令人好擔心...

I also want my girl to study there and she likes the school very much. However, she is very shy. She did not say a word in the interview, though she did all the tasks.

回復 1# DJEY 的帖子

個老師問我個囡好多問題...我個囡都答到...但叫佢做叠樍木時...我個女掛住自己玩囉...
個老師問左好多次我個囡先搵返啱的樍木比個老師...勁擔心..
仲有呀, 餵個公仔飲奶時, 老師問我個女, 個支係咩黎, 佢答 orange juice (因支奶係橙色)..都唔知答得啱唔啱, 但我都覺得囡囡啱...

回復 4# oneone11 的帖子

係...我個囡都唔想走呀, 我係咁話帶佢去playground , 佢先肯咋..我費事阻住其他小朋友玩麻...

where is 大坑真光?? in Yuen Long??
girl sch??
my bb give birth in this month , what time i need hand the form for interview??
thx!!

囡囡有say hello,老師先係問名,跟住指住囡囡件衫話有雪人,狗狗,好靚啊,邊個買ga,媽咪係邊度,仲有邊個一起來,依家係邊啊,我個囡全都答到,就係細聲咗d,跟住叫囡囡係籃度搵同圖片一樣既奶樽,問入邊係乜嘢,喂bb飲果汁,老師仲叫佢錫啖bb,按照老師示範砌積木,動作全部有做到,最後有say bye-bye,泊好張凳,我覺得囡囡表現得好好,應該有機會.....

回復 7# BBray 的帖子

係大坑o固間啊,今年已經in完啦,同埋佢哋唔收細b,你要出年報先得,係男女校,小學都係,但中學係女校

原帖由 BBray 於 10-12-10 15:58 發表
where is 大坑真光?? in Yuen Long??
girl sch??
my bb give birth in this month , what time i need hand the form for interview??
thx!!

而家d媽媽真利害,bb今個月出世就睇學校,由於係細b,我諗你3年后先報得
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 oneone11 於 10-12-10 16:45 發表
係大坑o固間啊,今年已經in完啦,同埋佢哋唔收細b,你要出年報先得,係男女校,小學都係,但中學係女校

出年1歲都冇報乜?
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

原帖由 brrbaby2007 於 10-12-10 16:53 發表

出年1歲都冇報乜?

哦,我以為佢bb今個月生日添

My girl has lost her voice on the interview day. I have to repeat most of the answers she said to the teacher.

When get to the 樍木 part. My girl was able to put 3 blocks which is the same as the teacher but she keep on put the last two sphere blocks on top of each other.

Me too like this school a lots.The environment and location is great.

Do we have to wait till 20th to get the result or any chance the result will be out earlier?

我住九龍,想問如果真係有offer, 係咪會好遠呢 ? 小朋友會唔會好辛苦?

原帖由 oneone11 於 10-12-10 16:45 發表

想知幼稚園是否冇得申請學券!小學?津貼?如小學學費每月?$

幼稚園有學卷,小學是私校而學費可以去小學一覽問。
原帖由 pakwong 於 11-6-16 19:01 發表

想知幼稚園是否冇得申請學券!小學?津貼?如小學學費每月?$
‹ 上一主題|下一主題