用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 在那裹學珠心算?
go

在那裹學珠心算?

小女5歲多,想學珠心算,可否介紹?謝謝!

My one also 5yrs old K2, she love to learn it, we go ever Saterday afternoon, small class (max 4 students per class) after class she is aways ask me math. question.  She just love it.  if you want to know more can call 24499812

我都想知
原帖由 peggyching 於 10-12-13 13:47 發表
fish422
你去成點呀?

回復 3# maggiechu 的帖子

回復 2# peggyching 的帖子

請問個老師在邊區教?

另我住TKO, 有無其他MAMA介紹TKO區給我. THX

胡成珠算.   

醒目開學勳章

胡成

diva、小木偶,
可否給我地址電話嗎?我查唔到佢嘅資料,thx!
原帖由 小木偶媽咪 於 10-12-30 23:08 發表
胡成

現今珠心算五大高手都不是胡成學生

醒目開學勳章

新國民
請問什麼是現今珠心算五大高手??
有的話又係邊個呢

原帖由 angel333 於 11-1-4 15:52 發表
現今珠心算五大高手都不是胡成學生

五大高手的能力
2位數乘2位數,每分鐘做40-50條
4位數除2位數,每分鐘做45-55條

醒目開學勳章

我唔知咩咩五大高手,經過幾年比賽都未聽過,你又講唔出名
講真心算乘除真係唔難,而你話既咪計來計去又係乘一次除一次
要做到真正個算盤入腦,其實要計長數先知
快讀兩位加減30次...50次..,問既停,被問既立即答
兩計--兩個人同時讀數(次數10-15次),同一時間得出兩邊數既答案
就明白咩叫一腦二用,胡老師為人低調,從不叫學生,贊成學生去比賽
你講既五大高手我唔知係咩年級年紀,(亦唔知有呢樣野)
但我囡囡公開比賽一定係佢個年級五大內,
呢個亦係胡老師教出既學生之一

原帖由 angel333 於 11-1-7 16:29 發表
五大高手的能力
2位數乘2位數,每分鐘做40-50條
4位數除2位數,每分鐘做45-55條

仲有D之前係胡老師教, 係第2個中心出左去比賽攞左獎就話係自己教既學生添...

河馬媽咪,
可否pm收費等詳細資料給我,及請問你小朋友幾大開始學?thanks!

醒目開學勳章

我講既係難度加速度,而係唔單有速度,
仲要有一定的難度,另外..若冇速度的話囡囡又點會係頭五名呢?
校際盃我都有去,選手組近呢兩年有個學生,佢唔係頭五名
而係連續兩年全場總冠軍,不過你講我先知原來佢成績超越舊霸主

而佢都係胡老師既學生

原帖由 doraemonMa 於 11-1-8 12:33 發表
我估係校際盃選手組嘅前五名囉!早兩年嘅霸主都係得580分,但2010呢五位同學成績都超越這位霸主,所以咪係五大高手囉!聽講呢位舊霸主巳經入左聖保羅男女中學,亦冇再參與啦!
你講嘅加幾多次同佢講嘅係唔同,佢講嘅係速度,你講嘅 ...

醒目開學勳章

呢段說話又出現,冇所謂啦,我亦唔需要賣廣告,佢次次開班都爆
人地讀唔讀到唔關我事,至重要我囡囡跟到呢位老師就得
隔離學會

原帖由 doraemonMa 於 11-1-8 23:45 發表
你講呢個我都知係邊個,佢兩年前係胡成學生,但見冇乜突破,所以專登轉會,呢兩年佢進步得好犀利,所以亦榮升霸主!

p.s.    d細路同我講,其實加20次同加30次對佢地尼講係冇分別,都係咁加上去。 ...