用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價收信討論
樓主: alicialee1210
go

創價收信討論 [複製鏈接]

你好!我認同石老師嘅教法,理解分析比教重要,希忙令女女可以creative啲。我都好想搵翻嗰段片.. :)

原帖由 okangelmama 於 10-12-16 23:36 發表
O~不過我係下午班,唔想咁早起身,所以一早就係報下午班,其賨我都好心大心細,唔知讀MS好定SOKA好,MS只係個人喜好,我自小已經好鍾意MS個環境,不過SOKA又有真係好好彩俾我小朋友入到,當日我老公都無去INTERVIEW,我一心諗 ...

agree agree

原帖由 garyyu 於 10-12-15 15:50 發表
考到soka當然開心,但reject也不要灰心,至少你沒有選錯此校園.
這topics在12月15號post上至今已有3萬7仟幾人次看過和@500幾人討論過,有那麼多人留意的soka topics這間幼稚園也必定是大家心中的好學校. ...

你要的片,click 呢條link, 今朝9:45剛做完, 你留意下, 佢會成日重播的
http://idioms.etvonline.tv/etv/front/timetable.jsp?AMPM=am&YEAR=2010&MONTH=12&DAY=17

原帖由 靚媽媽店 於 10-12-17 10:54 發表
你好!我認同石老師嘅教法,理解分析比教重要,希忙令女女可以creative啲。我都好想搵翻嗰段片.. :)

代很多wait緊創價嘅家長多謝你!亦祝福你小朋友能找到適合的學校,不會再遇到這些"不公平"的事情。
原帖由 richmoney 於 10-12-14 18:58 發表
因為覺得唔多公平關係 , 有大細超之嫌 , 老師 interview 準則不一 .......雖然我個小朋友有 am 位 , 但都唔會讀 .
事原我個小朋友同個 fd 小朋友 都係上2 樓 5 號房 in , 入親呢間房既小朋友真係 in 好耐 , 起碼 10- ...

原帖由 richmoney 於 10-12-14 18:58 發表
因為覺得唔多公平關係 , 有大細超之嫌 , 老師 interview 準則不一 .......雖然我個小朋友有 am 位 , 但都唔會讀 .
事原我個小朋友同個 fd 小朋友 都係上2 樓 5 號房 in , 入親呢間房既小朋友真係 in 好耐 , 起碼 10- ...

真係要多謝你,讓更多想讀soka的小朋友有一個機會,睇你咁講,相信soka跟你理念不一,放棄soka都係一個好選擇^^

oh... thx very much

原帖由 ericxkun 於 10-12-17 12:01 發表
你要的片,click 呢條link, 今朝9:45剛做完, 你留意下, 佢會成日重播的
http://idioms.etvonline.tv/etv/front/timetable.jsp?AMPM=am&YEAR=2010&MONTH=12&DAY=17

我只想分享少少:
當日in完, 準備離開課室時, 阿仔同老師講bye bye, 但個老師就望都唔望他, 仲好似趕客咁示意我們快d出去...

令我對呢間傳聞中好有愛心的學校大打折扣...好失望lor...

我已經係in下晝2:30...

雖然係收左, 但我亦已經放棄左...

"in得咁好" - 咩定義先???
我夠覺得阿仔in kv時表現唔"好"啦, 但都收左...
但他係有做哂要求做的野, 又有bye-bye, 多謝...我覺得他表現唔"好"係同老師講完bye-bye冇拍櫈就走左去, 坐唔定, 成日想走人咁, 老師話俾幅圖畫你睇, 他竟然答唔好, 仲要問兩次都話唔好...
我可能吹毛求疵啦...我反而係每次in完都覺得學校唔會收他...真係唔收都冇咁down...但老公聽我講完成個interview的過程又話會收的機會好大...
況且, 每間學校收生標準要求都唔同, 唔收一定有原因, 而且d老師都算係專業人士, 人地總有辦法去選擇適合的學生.

原帖由 kol 於 10-12-13 15:59 發表
校長果日話...佢自己都好大壓力...有d 家長打去罵佢, 同埋去教育處complaint...點解自己己小朋友in 得咁好都唔收...
‹ 上一主題|下一主題