用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 創價收信討論
樓主: alicialee1210
go

創價收信討論 [複製鏈接]

原帖由 vincenthkg 於 10-12-9 10:36 發表
唔通reject就郵票都很起? 等我地明天打去check?!?!?!

HAHAHA~~~ 諗多咗

哈哈...你噤都諗到呀.....不過你唔好唔記得...我地係俾咗郵票同埋信封佢o架..hehe

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-12-9 09:53 發表

我仲以為你已收到信添!

你唔係in左好多間咩? 應該係未出晒result啫, 之前聽你講Jasper既表現都好好, 佢又識講咁多野, 你唔晒咁擔心喎, 我對Jasper有相心呢, 相反Innis唔講野,所以好多都reject。 

其實我都等緊另 ...

我同jasper 考咗9間, 佢其實間間都in得好好, 除咗培正, 基督教中心好早就收咗佢, 但我無交留位費
自從St. Cat同KV 收到waiting 後, 我就覺得就算答晒做晒都未必收, 所以依家都無期望, 就算果日in 鑽石山靈糧當個校長夠話佢好叻好醒, 到依家咪又係無消息.....所以都唔抱任何期望lu, 大不了落樓下讀囉
不過我會幫Innis打氣嘅, 努力加油 !!!!! 希望創價同你等緊果間都收Innis啦

回復 181# Smartterrence 的帖子

環保嘛... 留返下次用...

原帖由 vincenthkg 於 10-12-9 10:42 發表
環保嘛... 留返下次用...

.!!!

阿女考得最好係呢間, 但係都未收到信, 希望今日晏D會收到啦, 我個女姓yeung.

回復 184# Smartterrence 的帖子

原來仲有咁多小朋友都未收到信, 我亦是其中之一, 收唔收都講聲丫....一路係度等...等...等唉!

原帖由 Sheepy 於 10-12-9 10:47 發表
阿女考得最好係呢間, 但係都未收到信, 希望今日晏D會收到啦, 我個女姓yeung.

me 2...但我個係囝囝嚟......

In 左咁多間, 我深明一個道理.... 運氣最重要!!!

呀.......仲有,我仔仔"Y"字頭,所以應該唔係跟姓氏!點解我估跟priority,因為我一見要fax返去,我就同C6講「嘩,咁咪有排搞,得一曰時間,實好多人fax!咁搞法,其實佢地都搵自己笨」但第二曰上午,我fax去,出奇地smooth,fax一次就搞掂!

原帖由 Sheepy 於 10-12-9 10:47 發表

所以我老公同我講...以往阿囝o個5個offer(不過我只係俾咗1間既留位費,其他我地唔霸住,俾有需要既小朋友)都係扭計,發脾氣中interview..所以收哂..今次in SOKA竟然出奇地又乖又精伶又合作...往往就係衰o係呢間學校手上...今次好既唔靈...醜既靈喇! 哎.....

原帖由 Cindyjasper 於 10-12-9 10:40 發表

我同jasper 考咗9間, 佢其實間間都in得好好, 除咗培正, 基督教中心好早就收咗佢, 但我無交留位費
自從St. Cat同KV 收到waiting 後, 我就覺得就算答晒做晒都未必收, 所以依家都無期望, 就算果日in 鑽石山靈糧當個校 ...

你in左咁多間, 應該係未出晒result, 你淡定喎! 學你話齋, 大不了咪讀樓下果間! 大家努力呀!

如果今日大家都收唔到信,可能學smartterrence話齋,要再等首輪waiting list放棄先有機!

原帖由 Smartterrence 於 10-12-9 10:22 發表

hum.....我都係噤估...經我尋日打電話去學校問既時候...佢地話8號以後fax去都接受及辦理...我估即是8號前收到waiting list既係first priority....之後o個d就係要等首輪waiting list放棄先再有機會~~ ...

回復 184# Smartterrence 的帖子

St clare 唔係只收女仔嗎 ?

原帖由 Winnietao 於 10-12-9 11:21 發表
St clare 唔係只收女仔嗎 ?

??????我從來都無係o係bk呢到講過我有報St. Clare????? 你是不是認錯人呀????

回復 194# Winnietao 的帖子

唔好意思,post 錯,應該係我仲未收到信,係咪唔收呢 ?

原帖由 Winnietao 於 10-12-9 11:23 發表
唔好意思,post 錯,應該係我仲未收到信,係咪唔收呢 ?

oh...明白明白...另外...唔知收唔收...你預咗唔收先啦...會好過d!!

到依家我都未收到信, 今朝打去問佢地,
有個男人聽話要等聽日(10號)先有list 睇. 叫我聽日打去.

痴線咩? 要聽日又打去問, 我好得閒呀?
如果收左,就話等下我都無所謂啫 , 如果唔收等到我閔.:;pppp:

網上公佈會死咩? :;pppp:

其實點解佢地唔一次過send信啫?!就算你比reject letter我,之後打黎話收我,我都好welcome!何必要咁呢?

醒目開學勳章

原帖由 loklok0104 於 10-12-9 11:07 發表

你in左咁多間, 應該係未出晒result, 你淡定喎! 學你話齋, 大不了咪讀樓下果間! 大家努力呀!

其實今年樓下又真係幾好喎, 每班兩個班主任, 仲要一個係外籍老師, 又有學卷, 真係諗得過架
我聽d家長講話d小朋友返屋企自己會講英文
‹ 上一主題|下一主題