用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田觀塘區媽媽有咩意見?
go

藍田觀塘區媽媽有咩意見? [複製鏈接]

啟思收咗交咗留位費,基督教服務處 觀塘幼兒園及迦南都收咗囡囡, 將要交留位費....另外藍田靈糧堂下個月先知結果, 都唔知比阿囡讀邊間好....都唔知好唔好交晒留位費先?????  同區的媽媽你哋會點揀呀?
   1    0    0    0

係咪全部都係收am?我會首選am的學校。

暫時呢三間我會選迦南,因為啟思課程比較淺.觀塘幼兒學校設施比較舊,而且小朋友每天要自己行上四樓返學.迦南課程比較深,上小學唔洗追得咁辛苦,就算K1唔轉校,上小學都應該OK

兒子舊年in 迦南, 老師講明到k3時要轉下午班. 好似係所有k3都是下午.
唔知我有冇聽錯...

回復 4# caterpillar08 的帖子

係呀...迦南K3係要返下午班嫁 !

其實觀塘幼兒學校在觀塘區的口碑好好,雖說不是傳統「名」校,但她的WAITING LIST很長,和「名」校差不多,因為學校不但環境好,而且課程很全面,小朋友除學到知識、中、英和普通話外,更學到與人相處、自我照顧和解決問題能力,一定不會變「港孩」,所以小朋友上小學的適應都很好。雖然小朋友要行樓梯,但可以訓練下腳仔,而且小學都要行樓梯。我個仔仔雖不是在觀塘畢業,但佢間幼兒學校都要行四層樓梯,入學之前都好擔心他行不到,想了很久,我問過物理治療師,他說香港很少空間比小朋友運動,當做體能訓練,對小朋友好好,因此試一試啦!結果真的返了兩個月就行得好快,很叻仔!

我都係唔知點好呀, 藍田啟思&靈糧堂收左亞女, 迦南wait到啦, 朗思原本話reject都今日call我話收, 但全部都收下午班, 大家有無咩意見比我參詳吓??

我會選迦南,課程深d,將來interview容易d,或者邊間近d方便

下午班都ok呀,唔使返工時間同人迫嘛

藍田靈糧堂都收我個女讀PN,不過是PM,交留位費$660,這所學校如何?我見都好多人in。
‹ 上一主題|下一主題