用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 大家樂,太刻薄!員工服務態度差......
樓主: 小柔2010
go

大家樂,太刻薄!員工服務態度差...... [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

有叫你自備食物, 一早已經warn左你, 就係唔想咁多人去overload個食堂
睇完你篇野, 真係無言, 侍應態度係唔岩, 你對人對事睇法亦唔見得正確
我好少用咁重語氣講野, 但真係忍唔住: 我個女都係小5, 如果佢用咁語氣黎講野, 咁唔識尊重人, 我實剷到佢上天花板!
原帖由 小柔2010 於 10-12-8 03:34 PM 發表
冇錯,我係小五學生.
宜家邊個係消費者邊個係收錢者呀?
其他人都吾會咁樣鬧我地架啦!
何況佢地係侍應,
催兩催就鬧到咁樣
侍應係去有禮貌咁服侍我地架!
吾係去咁惡咁大声去鬧我地架!
你想一下我地点會想到侍應會咁大声 ...

各位,

這個小妹妹已不是第一次在BK用GH學生身分出post。記得之前佢d post對GH都不是正面,而是負面的。我懷疑她是否真係GH學生,BK是C9網,邊有細路嚟呢度吹水o架?佢出post都係BK想多d人知,另一個說法是佢想讓佢嘅target audience知-即係C9, 邊有細路鍾意同d C9傾計o架?

我認為有可疑...

回復 1# icbb1230 的帖子

咁又係,一個五年班的小學生一般都忙到嘔電,鬼得閒上來咩.
無知是福

回復 7# 小柔2010 的帖子

無論你係大人又好, 細路又好, 都係一個狗眼看人低既人! 仲有你非常不知所謂!

Dear all,

I'm one of the parent of GH, School remind all students bring their own food for the outing yesterday.

However, this lady already used serveral times in BK on behalf of GH parents or students.

Be bright!!!!

parentslove

醒目開學勳章 王國長老

如果係作假黎抹黑間學校, 太低裝了:;pppp:
真係令樓主失望, 呢個post無影響我對德望既印象, 只係見到一個grumpy既港孩吧了

SOLY,我吾知点解你地會黎懷疑我....
但係,我宜家好似係話緊大家樂員工態度差
我初初語氣都冇咁重
學校係有強調自備食物
學校係有強調大家樂冇咁多位比你地人人係果度食野
我從來冇講過學校衰
我都從來冇講過要唱衰學校
我覺得學校今次冇錯
佢都已經盡咗佢既責任去提醒我地
學校各方面都做得好好(except校車)
我只係想講
点解大家樂員工服務態度咁差架?
搞到同學喊都有ge?咋!冇你地講到咁(..)
我覺得(我)你地有少少愈講愈誇張.

不過大家看法都係見人見智啦~~
仲有,我語氣之所以咁鬼重
係因為你地不段講學校
我只不過係強調我講緊大家樂咋!

回復 21# 小柔2010 的帖子

小柔2010 的原文:都吾知會吾會我和幾位同學咁惡對佢地兩個侍應係度加料Tim呃!

我諗一個小五學生不可能會咁樣諗食店員工係d食物加料來報復 , 若果真係識咁諗你真係好  "宮心計" 好可怕囉

icbb1230, 同意, 上次樓主不滿校車公司.  我身為ghs家長, 真係唔想見到一個"觀念有問題"的ghs學生.
樓主, 希望老師或父母可以幫到你.  你找一位可信任的老師討論一下吧!
原帖由 icbb1230 於 10-12-8 18:34 發表
各位,

這個小妹妹已不是第一次在BK用GH學生身分出post。記得之前佢d post對GH都不是正面,而是負面的。我懷疑她是否真係GH學生,BK是C9網,邊有細路嚟呢度吹水o架?佢出post都係BK想多d人知,另一個說法是佢想讓佢嘅target aud ...

~easybring~

回復 1# easybring 的帖子

樓主: if you're really GHS student, you should know that Sister Pauline always like to review those GHS comments in BK.

原帖由 colourless 於 10-12-9 01:03 發表
小柔2010 的原文:都吾知會吾會我和幾位同學咁惡對佢地兩個侍應係度加料Tim呃!

我諗一個小五學生不可能會咁樣諗食店員工係d食物加料來報復 , 若果真係識咁諗你真係好  "宮心計" 好可怕囉 ...

應該是"減料"才對^ ^
打錯一隻字令你誤會了=.=
我平時一回家立即做家課,我一向在星期一至星期四都很早做完家課.接著就是溫習(我認我lazy,溫得果十幾分鐘,都係溫一日既野姐)最後开機,一玩就玩一兩個小時啦.....當然有些是什麼數學網之類的東西吧!
except assessment前,我不會busy得到那裡.
還有不要見怪,我說話有少少口語和粗....
原帖由 CTWCHOW 於 10-12-9 13:40 發表
樓主: if you're really GHS student, you should know that Sister Pauline always like to review those GHS comments in BK.

還有我說多一次,我在說大家樂員工服務態度差
不是學校,
我不是說員工做不來,
是說我的看法是: 作為員工是否應該保持禮貌呢?
還要對著小朋友呀!

Dear you,

I guess it's better to stop this comment now!

"Forgive!"  We've always remind ourselves.

May God be with you!

parentslove
‹ 上一主題|下一主題