用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 家姐在聖母幼稚園讀,細妹會否入唔到呢? ...
go

家姐在聖母幼稚園讀,細妹會否入唔到呢? [複製鏈接]

家姐在聖母幼稚園讀緊,唔知細妹出年是否一定會考到呢?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

應該係,我細B,interview 時一句都冇,仲全程耷低頭冇 eye contact,好彩後來都收咗,我諗係倚仗家姐响度讀緊掛!

原帖由 吉蒂媽 於 10-12-7 13:23 發表
家姐在聖母幼稚園讀緊,唔知細妹出年是否一定會考到呢?

原帖由 lola2008 於 10-12-7 13:56 發表
應該係,我細B,interview 時一句都冇,仲全程耷低頭冇 eye contact,好彩後來都收咗,我諗係倚仗家姐响度讀緊掛!

如果係咁我出年只報一間幼稚園啦!不過問過老師又話會睇埋當時表現但家姐係度讀都是一個考慮因素。

你唔好呀!要有back up,我大女今年k3,細女報左名,不過只是收左佢下午班,如果你好似我咁,冇back up,妹妹就要讀下午班,家姐要上小一,妹妹同家姐一齊時間放學,下午就忙死了,現在我都不知點好!

原帖由 潁蕎媽媽 於 10-12-7 21:14 發表
你唔好呀!要有back up,我大女今年k3,細女報左名,不過只是收左佢下午班,如果你好似我咁,冇back up,妹妹就要讀下午班,家姐要上小一,妹妹同家姐一齊時間放學,下午就忙死了,現在我都不知點好! ...

係喎!我忘記有下午班,多謝你提醒。
大囡今年K2出年要找小學,細囡又要找幼稚園做back up都唔知做得邊樣好!

家姐上小一,冇錯,就是這個重點,我問學校點解家姐在讀妹妹都要編排下午班,佢嘅答案係:{家姐都升小一}即是家姐都唔會再係到返學,妹妹轉上午班機會好微,真係好失望.................

原帖由 潁蕎媽媽 於 10-12-10 20:30 發表
家姐上小一,冇錯,就是這個重點,我問學校點解家姐在讀妹妹都要編排下午班,佢嘅答案係:{家姐都升小一}即是家姐都唔會再係到返學,妹妹轉上午班機會好微,真係好失望................. ...

咁妹妹去面試時,有張紙問妳會否考慮下午班時妳有無寫考慮?

我係填不願意下午班的,我到而家都未有消息,已經交了留位 費

原帖由 潁蕎媽媽 於 10-12-15 12:47 發表
我係填不願意下午班的,我到而家都未有消息,已經交了留位 費

不願意都俾下午班 這為何要填呢
‹ 上一主題|下一主題