用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培正小學(幼稚園部) 有兄弟姐妹就讀係咪優先?
go

有兄弟姐妹就讀係咪優先? [複製鏈接]

有無人知培正有兄弟姐妹就讀係咪優先?
有無人試過有家姐or哥哥o係pc讀緊, 但唔收細o哥個?
(仲諗緊細佬應唔應該出年repeat考培正?)
   0    0    0    0

但都會有例外. 我識人呀哥讀培正,但細佬入唔到.

原帖由 davywm 於 10-12-6 15:43 發表
有無人知培正有兄弟姐妹就讀係咪優先?
有無人試過有家姐or哥哥o係pc讀緊, 但唔收細o哥個?
(仲諗緊細佬應唔應該出年repeat考培正?)

有聽聞唔收番細佬妹

唔係聽聞, 係識人, 大仔讀緊, 細的都唔收。

開埋學, 求位都求唔到呀!

回覆 1# siulili 的文章

Thanks for your opinion.
若係咁的話, 我會幫細佬揀間好d的kg讀(坐校車), instead of 屋企對面o哥間, 若出年考唔到pc都有間似樣d的kg backup

呢個世界, 選擇權在自已度,永遠好過要求人啦。 可能到時你細仔讀得好好, 你未必想佢轉校都未定呢。  祝你好運。

原帖由 davywm 於 10-12-6 18:00 發表
Thanks for your opinion.
若係咁的話, 我會幫細佬揀間好d的kg讀(坐校車), instead of 屋企對面o哥間, 若出年考唔到pc都有間似樣d的kg backup

回覆 1# siulili 的文章

dear siulili: thanks! 希望承你貴言!

雖然未必一定收, 但係點都著數D既!

真係要看下細佬或細妹的表現. 真係有細佬唔收的.  返去學校講都無....

大女25/7/04 細女25/3/07 2
‹ 上一主題|下一主題